OPPO werkt aan eigen chips voor smartphones

OPPO RX17 Pro

20-02-2020 | door: Redactie

OPPO werkt aan eigen chips voor smartphones

Het Chinese smartphonebedrijf OPPO werkt aan eigen chips. Dit blijkt uit een interne memo en wordt door het bedrijf bevestigd aan een Chinese nieuwssite.

Een Chinese techsite maakt melding van een interne memo over iets genaamd 'Mariana Plan', waaruit zou blijken dat OPPO zijn eigen chips ontwikkeld. Het bedrijf bevestigt het nieuws aan de website c114, al zegt de woordvoerder er wel bij dat het om een plan op erg lange termijn gaat.

Het bedrijf gebruikt op dit moment chips van onder meer MediaTek en Qualcomm, maar het zou niet het eerste techbedrijf zijn dat aan zijn eigen siliconenchips werkt. Onder meer Apple, Samsung en Huawei proberen zich met eigen system-on-chips onafhankelijk te maken van de grote leveranciers.

Het merk OPPO is eigendom van BKK, dat ook smartphonemakers OnePlus, Vivo en RealMe bezit. In die zin is het ontwikkelen van eigen chips nog niet zo'n gek idee. Het bedrijf heeft een grote klantenbasis in Indië en Oost-Azië en kan er bij verslechterende handelsrelaties tussen de VS en China alleen wel bij varen door zich los te koppelen van grote (veelal Amerikaanse) producenten.

OPPO is de vijfde grootste telefoonmaker ter wereld, en na Huawei en Xiaomi ook de derde grootste in thuisland China.

In samenwerking met Datanews

Terug naar nieuws overzicht
Mobility