Onguard en Visma bundelen hun krachten

20-02-2020 | door: Witold Kepinski

Onguard en Visma bundelen hun krachten

Main Capital is verheugd met de verkoop van haar meerderheidsbelang in Onguard aan Visma, een in Noorwegen gevestigde leverancier van bedrijfssoftware met focus op private en publieke sectoren in de Scandinavië, Benelux, Midden- en Oost-Europa.

Onguard is een Europese marktleider in cloud-gebaseerde order-to-cash-oplossingen en biedt een end-to-end productsuite met oplossingen voor risicobeheer en facturering tot kredietbeheer en incasso's. Door een combinatie van het kernplatform van Onguard en verschillende partnerproducten, kan het bedrijf een flexibele, horizontale oplossing bieden die voldoet aan de behoeften van zowel kleine als grote ondernemingen in verschillende industrieën.

Onguard heeft zijn hoofdkantoor in Amsterdam, Nederland en heeft ongeveer 120 mensen in dienst. Het wereldwijde klantenbestand van het bedrijf bestaat uit meer dan 600 bedrijven en met gezamenlijk meer dan 30.000 zakelijke gebruikers. Belangrijke klanten zijn onder meer Aon, Schiphol, BMW and LLOYDS Bank.

Main Capital investeerde in Onguard met een focus op het versnellen van organische en in-organische groei. Groei in bestaande markten werd met succes gerealiseerd door ondersteuning van een partner- en reseller-ecosysteem. Verder werd in-organische groei gerealiseerd dankzij de strategische acquisitie van CreditTools, waardoor het leiderschap in de Benelux en Europa werd versterkt.

“In de afgelopen jaren heeft Main Capital ons ondersteund bij het opzetten van ons order-to-cash platform. Deel uitmaken van de Visma-groep biedt veel kansen voor de verdere ontwikkeling van ons platform, voor onze klanten en voor onze medewerkers. We kunnen het platform blijven uitbreiden en ons marktaandeel in de Europese markt uitbreiden. ”, CEO van Onguard Marieke Saeij.

“In de afgelopen jaren is Onguard geëvolueerd van een mededinger tot de absolute marktleider in order-to-cash-oplossingen. We zien een sterke strategische en commerciële fit met Visma. Maar belangrijker is dat we geloven dat beide bedrijven gemeenschappelijke waarden en een cultuur delen. We feliciteren zowel Onguard als Visma met deze strategische combinatie ”Pieter van Bodegraven (voorzitter Raad van Commissarissen Onguard en partner bij Main Capital).

Terug naar nieuws overzicht
Software