Bloomberg: Apple overweegt concurrerende iPhone apps meer ruimte te geven

21-02-2020 | door: Wouter Hoeffnagel

Bloomberg: Apple overweegt concurrerende iPhone apps meer ruimte te geven

Apple overweegt gebruikers de mogelijkheid te bieden voorgeïnstalleerde apps als de webbrowser Safari en Mail app te laten vervangen door apps van derde partijen. Ook overweegt het bedrijf muziekdiensten van derde partijen toe te laten op zijn HomePod speakers.

Dit meldt Bloomberg op basis van anonieme bronnen. Aanleiding voor de verandering is kritiek op Apple's werkwijze van een antimededingingsraad van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden. Deze raad uitte kritiek op het feit dat iPhone gebruikers niet-Apple apps niet als standaard kunnen instellen als webbrowser, mailapp, kaartenapp en muziekapp.

Wie tot nu toe een link opent op een iPhone of iPad krijgt deze webpagina automatisch voorgeschoteld in Safari. Gebruikers krijgen geen optie om de link in een andere webbrowser te openen. Dat geldt ook indien gebruikers op een e-mailadres klikken; Apple stuurt gebruikers automatisch door naar zijn eigen Mail app. Het techbedrijf overweegt hier nu verandering in te brengen.

Ook overweegt Apple restricties op het gebruik van muziekdiensten van derde partijen op zijn HomePod speakers te versoepelen.

Terug naar nieuws overzicht
Mobility