Neways boekt meer omzet maar ziet winst dalen

21-02-2020 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Neways boekt meer omzet maar ziet winst dalen

Neways Electronics International, aanbieder van zakelijke electronica oplossingen voor andere chips in de automotive sectoor, maakt de resultaten bekend over het boekjaar eindigend op 31 december 2019. De netto omzet steeg met 4,9 procent naar 531,7 miljoen euro, mede door de sterke vraag vanuit Automotive (met name e-mobility).

De nettowinst daalde van 14,4 naar 8,5 miljoen euro wat neerkomt op € 0,70 per aandeel met een dividendvoorstel van € 0,28 per aandeel in contanten (40% pay-out in lijn met dividendbeleid). Eerder was al een winstwaarschuwing gegeven.

Het bedrijf had in februari van dit jaar last van een sluiting van een fabriek in China vanwege het coronavirus, maar desbetreffende fabriek is weer open.

Neways ceo Eric Stodel meldt in een persbericht: “2019 heeft een gezonde omzetgroei laten zien maar tegelijk ook aangetoond dat dit gepaard kan gaan met sterke fluctuaties in de vraag. Dit stelt hoge eisen aan onze interne organisatie en bedrijfsprocessen. Ondanks alle inspanningen is Neways er in 2019 niet in geslaagd om de omzetgroei ook om te zetten in een gezonde winstgroei. De prioriteiten voor 2020 zijn daarom het vergroten van de productiviteit en flexibiliteit, het positioneren van technologische oplossingen met een hogere toegevoegde waarde en het maken van betere afspraken met klanten teneinde de operationele en financiële performance van Neways robuuster te maken en structureel naar een hoger niveau te tillen."

Terug naar nieuws overzicht
Hardware