Datalek bij MGM Resorts treft bijna 10.000 Nederlanders

21-02-2020 | door: Wouter Hoeffnagel

Datalek bij MGM Resorts treft bijna 10.000 Nederlanders

Privégegevens van 9.800 Nederlanders zijn gestolen bij de datadiefstal bij de MGM Resorts. Het gaat om hotelgasten die een Nederlands adres of een e-mailadres dat eindigt op .nl hebben opgegeven bij de Amerikaanse hotelketen.

MGM Resorts is in de zomer van 2019 getroffen door een datalek waarbij 10,6 miljoen gegevens van klanten zijn gestolen. De gegevens zijn online gepubliceerd op een hackersforum. Het gaat om namen adressen, telefoonnummers, e-mailadressen en geboortedata. Financiële gegevens, betaalgegevens en wachtwoorden zijn voor zover bekend niet uitgelekt.

Ook Nederlanders getroffen

Uit onderzoek van de NOS blijkt nu dat ook Nederlanders getroffen zijn door het lek. In totaal gaat het om 9.800 Nederlanders. Onder meer gegevens van medewerkers van banken en verzekeraars zijn aanwezig in de uitgelekte dataset. Dat geldt ook voor vier medewerkers van het ministerie van Defensie en negen medewerkers van een Nederlands gokbedrijf.

Verschillende getroffen Nederlanders bevestigen als gast of gokker bij de MGM-hotelketen te zijn geweest. Eén klant geeft aan niet in hotel te zijn geweest, maar wel een online game van MGM te hebben gespeeld. Twee Nederlanders zeggen niet te weten hoe hun e-mailadres in de database terecht is gekomen.

Terug naar nieuws overzicht