Emma de Sousa volgt Wolfgang Ebermann op als Insight EMEA baas

Emma de Sousa, Insight

Emma de Sousa volgt Wolfgang Ebermann op als Insight EMEA baas

24-02-2020 | door: Witold Kepinski

Emma de Sousa volgt Wolfgang Ebermann op als Insight EMEA baas

Insight Enterprises, IT-adviseur en systemintegrator van intelligente technologische oplossingen op het gebied van hard- en software, kondigt verandering in EMEA-leiderschap aan per 1 januari 2021. Senior Vice President Insight UK & EMEA Marketing Emma de Sousa vervangt vanaf dat moment huidig President Insight EMEA, Wolfgang Ebermann.

Ebermann heeft een belangrijke rol gespeeld bij de transformatie van Insight in Europa. De afgelopen vijf jaar heeft dit geleid tot een gemiddelde groei van 25% van de jaarlijkse inkomsten uit de activiteiten en de erkenning als "Best Place to Work" in verschillende Europese landen. Emma de Sousa kwam in 2003 in dienst van het bedrijf en heeft een aantal functies bekleed, waaronder Vice President van Zuid-Europa, Managing Director van het Verenigd Koninkrijk en Duitsland en Director of Operations van EMEA. Zij heeft een staat van dienst als het gaat om het bouwen van goed presterende teams en het leveren van sterke financiële resultaten.

"Ik ben ontzettend trots om leiding te mogen geven aan een organisatie die zich zo sterk richt op haar mensen en cultuur. Insight is op een fenomenale reis om klanten te voorzien van intelligente technologische oplossingen die hen helpen bij bedrijfstransformatie en het behalen van de bedrijfsdoelstellingen. Ik ben blij dat ik de kans krijg om het EMEA-team te leiden terwijl we die reis voortzetten," zegt Emma de Sousa.

Tot 31 december 2020 blijf Wolfgang Ebermann aan als Insight’s EMEA President en helpt hij Emma de Sousa in de overgang naar het leiderschap. "Successieplanning en onboarding van senior leiders is cruciaal voor het behoud van het sterke momentum in ons bedrijf," zo meldt Ken Lamneck, Chief Executive Officer van Insight.

Insight heeft onlangs een perceel gewonnen rond de Rijksoverheid standaardsoftware aanbesteding EASP2019. Het gaat om het perceel over software services rond Microsoft, Oracle en SAP. Ook Protinus IT, Comparex/SoftwareOne en Centralpoint hebben delen van deze aanbesteding gewonnen.

Door: Witold Kepinski

Terug naar nieuws overzicht