Intel en Datto slaan handen ineen rond RMM voor MSP’s

26-02-2020 | door: Wouter Hoeffnagel

Intel en Datto slaan handen ineen rond RMM voor MSP’s

Datto, leverancier van cloudgebaseerde software en technologie-oplossingen geleverd via Managed Service Providers (MSP’s), gaat een samenwerking aan met Intel voor Datto’s Remote Monitoring and Management-platform (RMM). Datto- en Intel-klanten kunnen daardoor via Datto RMM hun apparaten veiliger en op afstand beheren, ook als de hardware uitstaat of het besturingssysteem niet reageert. Hierdoor kunnen MSP’s endpoints op een dergelijk niveau beheren, dat met traditionele tools voor beheer op afstand lastig te bereiken is.

De combinatie van Datto RMM en Intel Endpoint Management Assistant (Intel EMA), onderdeel van het Intel vPro-platform, voorziet MSP’s van vrije, veiligere toegang tot endpoint-apparaten op afstand en op hardware-niveau, zelfs wanneer het besturingssysteem niet goed functioneert. Met een unieke, apparaat-specifieke URL gegenereerd via Datto RMM kunnen MSP’s het apparaat op afstand aanzetten, veilig beheren en bedienen. Dit voorziet ze van uitgebreider beheer op afstand en software- en patchupdates.

Problemen sneller oplossen

“De nieuwe integratie tussen Datto RMM en de Intel Endpoint Management Assistant heeft bewezen onze technische capaciteit enorm te verbeteren om ondersteuning op afstand te leveren aan Intel vPro-apparaten”, aldus Joseph Wright senior, CEO van Central PA Technologies. “Met Datto RMM en Intel EMA kunnen onze technici ondersteuning op afstand bieden, in plaats van dat wij iemand moeten sturen voor een niet-reagerend apparaat of low-level encryptie van een harde schijf. Dit stelt ons in staat om sneller naar de klant te reageren en daarmee de tijd die nodig is om het probleem op te lossen te verkorten.”

Ian van Reenen, vicepresident, Software Engineering, RMM bij Datto: “Tot nu toe hadden MSP’s geen toegang tot apparaten die offline of uitgeschakeld waren. Echter, het is essentieel dat MSP’s volledige toegang op afstand hebben tot de apparaten die ze moeten onderhouden. Dit betekent altijd en overal de mogelijkheid hebben tot beheer op afstand. Bij Datto werken we continu aan onze technologie om onze MSP-partners te voorzien van de innovatieve producten die ze nodig hebben om hun bedrijf te laten groeien. De integratie met Intel stelt onze MSP-partners in staat hun mogelijkheden uit te breiden en hun klanten beter te bedienen.”

Datto SIRIS 4

Dit is de tweede samenwerking tussen Datto en Intel. In juni 2019 kondigde Datto SIRIS 4 aan, de nieuwe generatie van Datto’s business continuity and disaster recovery-toepassingen (BCDR), met verschillende geavanceerde, krachtige Intel-processors.

“Datto begrijpt dat Managed Service Providers eersteklas hardware nodig hebben die is gebouwd voor bedrijven, vooroplopend met Intel vPro-platformen”, zegt Carla Rodriguez, Senior Director, Ecosystem Partner Enabling of Business Client Platforms bij Intel. “De samenwerking met Datto brengt de juiste technologieën samen via deze RMM-integratie. Zo kunnen we klanten beheer op afstand bieden. We kijken uit naar de verdere samenwerking met Datto.”

De integratie is nu beschikbaar voor Intel- en Datto-gebruikers. Meer informatie over de samenwerking is hier te vinden. Of neem op 4 maart deel aan de webinar over de integratie van Intel Endpoint Management Assistant met Datto RMM.

Terug naar nieuws overzicht