Motiv Cisco Threat Hunting Workshop

27-02-2020 | door: Wouter Hoeffnagel

Motiv Cisco Threat Hunting Workshop

Specialisten van Motiv en Cisco leren jou tijdens deze hands-on Threat Hunting workshop op donderdag 2 april 2020 van 09:30 tot 16:00 uur alle vaardigheden om zelf aan de slag te gaan met Threat Hunting of je kennis over Threat Hunting te vergroten. Bovendien laten zij jou zien hoe je tijd kunt besparen door middel van een integrale security aanpak. Deze eendaagse workshop is speciaal ontwikkeld voor technisch georiënteerde cybersecurity specialisten.

Tijdens deze workshop maak je kennis met de beste technieken voor Threat Hunting en leer je hoe je deze technieken in je dagelijkse werk kunt gebruiken. Ook is het een uitgelezen moment om ervaringen en technieken uit te wisselen met anderen in levensechte scenario’s.

LAB 1: HUNT & CONTAIN

Een nieuwe dreiging is in het nieuws en jouw leidinggevenden willen antwoorden… en snel. Heeft de dreiging jullie organisatie al te pakken? En belangrijker: hoe kun je dit gevaar de kop indrukken?

LAB 2: CATCH THE PHISH

Je hebt bewijs een externe gebruiker (jouw collega) het slachtoffer is geworden van een phishing-aanval. Volg de aanval van begin tot eind.

LAB 3: EVENT OVERLOAD

Honderden gebeurtenissen vragen jouw aandacht. Hoe stel je de juiste prioriteiten en reageer je adequaat?

LAB 4: SCREENSHOT HOLDS THE CLUE

Je hebt niet veel aanwijzingen om te onderzoeken, maar vaak is er ook niet veel nodig om een aanval te herleiden. Eén screenshot kan voldoende zijn om te achterhalen hoe het gevaar is binnengekomen. Jij gaat dat ene screenshot bestuderen.

In deze workshop maak je onder andere gebruik van de volgende tools van Cisco:

  • Logo CiscoAMP for Endpoints
  • Umbrella
  • Threat Grid
  • Cisco Threat Response

Let op: tijdens deze workshop gebruik je jouw eigen laptop.

Aanmelden

U kunt zich hier aanmelden voor de Threat Hunting Workshop van Motiv en Cisco, die op donderdag 2 april 2020 van 09:30 tot 16:00 uur plaatsvindt.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Security