CRM-startup Vlocity overgenomen door Salesforce
27-02-2020 | door: Wouter Hoeffnagel

CRM-startup Vlocity overgenomen door Salesforce

Salesforce neemt Customer Relationship Management (CRM)-bedrijf Vlocity over. Het Amerikaanse bedrijf betaalt 1,3 miljard dollar voor de CRM-starup. Eerder deze week kondigde co-CEO Keith Block al aan zijn positie neer te leggen.

Salesforce en Vlocity werken al langer nauw samen. Zo levert Vlocity cloud en mobiele software gebaseerd op het platform van Salesforce. Vlocity zet zijn activiteiten voort onder de vlag van Salesforce. "Salesforce tekent vandaag een definitieve overeenkomst om Vlocity over te nemen. Vlocity is natively gebouwd op het Salesforce platform en een leidende leverancier van industrie-specifieke cloud en mobiele software voor de grootste communicatie-, media- en entertainmentbedrijven, energiemaatschappijen, utiliteitsbedrijven, verzekeraars, zorgorganisaties en overheidsorganisaties", schrijft Salesforce in een persbericht.

Daarnaast is ook bekend geworden dat co-CEO Keith Block zijn functie neerlegt. Block blijft als adviseur bij Salesforce betrokken. Salesforce staat voortaan onder leiding van Marc Benioff, die CEO blijft. In een reactie noemt Block het een grootte eer het team van Salesforce te hebben geleid in samenwerking met Benioff. Block zegt klaar te zijn voor de volgende uitdaging en eeuwig dankbaar te zijn voor de vriendschap met Benioff. Ook zegt Block trots te zijn op de richting waarin Salesforce zich ontwikkelt.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

overname, CRM