Wouter Hoeffnagel - 28 februari 2020

Nutanix lanceert Nutanix Cloud Bundles

Nutanix, leverancier van enterprise cloud computing, kondigt een nieuw channel-aanbod in EMEA aan: Nutanix Cloud Bundles. Nutanix Cloud Bundles maakt deel uit van een bredere focus op de MKB-markt in EMEA en geeft MKB-organisaties toegang tot Nutanix enterprise cloud-software en -oplossingen. Daarnaast biedt het distributeurs meer marketingautonomie via het partnerkanaal.

Nutanix Cloud Bundles stellen MKB-bedrijven in staat om het beheer van hun infrastructuur te vereenvoudigen, de bedrijfscontinuïteit te waarborgen en om te gaan met snel stijgende datavolumes. Door één unified managementbundel te introduceren voor de MKB-markt voor VM's en containers, bestanden, computing-resources, opslag en netwerk, breidt Nutanix de toegang tot zijn oplossingen uit met een aanbod gericht op kleinere bedrijven.

Aanvulling op MKB-aanbod van OEM-partners

Nutanix Cloud Bundles is ontworpen als aanvulling op het MKB-aanbod van OEM-partners Fujitsu (Value4you) en Lenovo (Hxpedite). Het aanbod combineert de belangrijkste softwarelicenties van Nutanix die het meest relevant zijn voor de MKB-markt. Er worden drie serviceniveaus geboden:

  • Het eerste serviceniveau bevat de basisbouwstenen van de Nutanix-stack: het AOS enterprise cloud-besturingssysteem, AHV-hypervisor en de Nutanix Prism end-to-end managementoplossing.
  • Het standaardaanbod omvat tevens de enterprise file storage-oplossing, Nutanix Files, evenals de functies voor beheer-automation in Prism Pro, dankzij machine learning.
  • MKB-klanten die kiezen voor het geavanceerde niveau profiteren van het standaardpakket, samen met de netwerkbeveiliging en microsegmentatie van Nutanix Flow.

Afhankelijk van het geselecteerde serviceniveau hebben klanten toegang tot een softwareabonnement dat kan worden gebruikt op een serverinfrastructuur variërend van 24 cores (drie servers) tot 192 cores (zes servers). Nutanix Cloud Bundles werken met alle hardwareplatforms die door Nutanix zijn gecertificeerd en bevatten softwareondersteuning gedurende drie jaar. De uitrol van Nutanix Cloud Bundles vindt plaats via geautoriseerde distributeurs, waardoor gecertificeerde resellers de bundels sneller en efficiënter kunnen aanbieden aan hun MKB-klanten.

'Autonomie geven aan onze distributeurs'

"Bedrijven van elke omvang maken zich zorgen over het beheren van hun steeds complexere IT-omgevingen, en dat is waar onze oplossingen om de hoek komen. Met de lancering van Nutanix Cloud Bundles willen we ons aanbod vernieuwen en verpakken tegen concurrerende kosten en ze via onze partners beschikbaar maken voor het MKB", aldus Cyril VanAgt (foto), Senior Director Channel Sales EMEA bij Nutanix. "Met dit programma willen we meer autonomie geven aan onze distributeurs, zodat zij snel met hun channelpartners en eindklanten kunnen schakelen."

Nutanix Cloud Bundles zijn alleen beschikbaar voor nieuwe klanten en worden tot 31 juli 2020 via het kanaal in EMEA geleverd. De partners van Nutanix profiteren van hetzelfde niveau van marketingondersteuning voor de bundels waartoe zij normaal gesproken toegang hebben wanneer zij zich richten op key-accounts. Nieuwe partners die zijn geïnteresseerd in dit programma, moeten zich eerst aanmelden voor het Nutanix-partnerprogramma.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!