Wouter Hoeffnagel - 28 februari 2020

Samsung gaat camera van Galaxy S20 Ultra verbeteren

Samsung gaat camera van Galaxy S20 Ultra verbeteren image

Samsung kondigt aan het camerasysteem van de Galaxy S20 Ultra met behulp van software-updates te gaan verbeteren. Het bedrijf reageert hiermee op kritiek dat de autofocus van de smartphone niet adequaat functioneert.

Dit maakt Samsung bekend aan The Verge. Verschillende recensenten beschreven de afgelopen tijd hoe de autofocus van de Galaxy S20 Ultra niet optimaal werkt. Zo meldt Input dat het lang kan duren voordat de camera scherp stelt op objecten. Ook bij beperkte verlichting geeft de camera naar verluid problemen. Zo beschikt de S20 Ultra over een nachtmodus die frames combineert om een heldere foto te creëren. PCMag.com meldt dat de camera hierdoor lang stilgehouden moet worden en trillenden handen onscherpe beelden opleveren.

Samsung meldt in een verklaring constant te werken aan verbeteren van de prestaties van zijn producten. Onderdeel hiervan is ook een update voor het camerasysteem van de Galaxy S20 Ultra. Wanneer deze update beschikbaar is maakt Samsung niet bekend.

De Galaxy S20 Ultra is voorzien van een camera met 108 megapixel sensor en een telelens van 48 megapixels die tot 100x zoom mogelijk maakt. De smartphone kost 1.349 euro.

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!