Dutch Night vervalt doordat Cloudfest niet doorgaat ivm coranavirus

Simon Besteman, ISPConnect

02-03-2020 | door: Witold Kepinski

Dutch Night vervalt doordat Cloudfest niet doorgaat ivm coranavirus

De impact van het Corona virus is ook voor de Nederlandse tech en datacenter sector groot. Cloudfest2020 (14-19 maart), het grootste meerdaagse evenement bij Rust in Duitsland voor de internationale hosting- en cloudwereld, maakte eerder bekend het evenement te moeten annuleren vanwege het gevaar van verspreiding van het Covid-19 virus (Coronavirus). ISPConnect, de brancheorganisatie van Nederlandse hosting- en Cloudproviders, is daarom genoodzaakt alle evenementen georganiseerd op Cloudfest 2020 te laten vervallen. Ook de populaire Dutch Night, het feest voor de Nederlandse gemeenschap op CloudFest, kan ISPConnect hierdoor niet organiseren.

Simon Besteman (foto), directeur van ISPConnect, zegt hierover: "Wij hadden ons net als onze gasten heel erg verheugd op deze zesde editie van Dutch Night, en we vinden het vreselijk jammer dat we de Nederlandse community op CloudFest moeten teleurstellen. Maar het is niet anders. Wij staan achter het besluit van CloudFest: we kunnen en willen geen enkel risico nemen met de gezondheid van de bezoekers."

Dutch Night trok vorig jaar ongeveer 450 bezoekers. Dit jaar was de organisatie op weg om de grens van 500 bezoekers te doorbreken. Hiermee is Dutch Night het belangrijkste feest op CloudFest, en het grootste netwerkevenement voor de Nederlandse Cloud- en Hostingindustrie

Directie en bestuur van ISPConnect onderzoeken alternatieven om toch de gezelligheid en de netwerkmogelijkheden van Dutch Night en CloudFest naar de community te brengen. Vanzelfsprekend wordt daarmee gewacht tot het verspreidingsgevaar van het virus geweken is. ISPConnect bedankt al haar gasten, en de sponsors die zich hebben ingezet om dit evenement mogelijk te kunnen maken.

Terug naar nieuws overzicht
Datacenter