Witold Kepinski - 03 maart 2020

VMware Partner Connect programma speelt in op business van resellers

Het nieuwe VMware Partner Connect programma is nu beschikbaar. Het betreft volgens VMware een nieuw en aanzienlijk vereenvoudigd en flexibel programma dat is ontworpen om partners in staat te stellen zaken doen met VMware op een manier die aansluit op hun bedrijfsmodellen. VMware belooft verder de overgenomen bedrijven Carbon Black, Pivotal en VeloCloud te integreren binnen het nieuwe partnerprogramma.

Dit nieuwe, vereenvoudigde en flexibele programma is ontwikkeld zodat partners zaken kunnen doen met VMware op een manier die aansluit op hun bedrijfsmodellen. VMware Partner Connect biedt partners flexibiliteit om aan de behoeften van klanten te voldoen, waardoor VMware-technologie en -servicemogelijkheden toegankelijker worden. Partners hebben nu een verbeterde ervaring die eenvoud, keuze en innovatie biedt. Ook worden partners erkend en beloond op basis van de waarde die zij klanten bieden gedurende de gehele klanten lifecycle.

“VMware Partner Connect herdefinieert de manier waarop we zakendoen met en voor onze partners en helpt hen om klantsuccessen te behalen en digitale transformatie te stimuleren”, aldus Jenni Flinders, Worldwide Channel Chief bij VMware. “We hebben Partner Connect ontworpen met onze klanten in gedachten, de klanten moeten zich zelfverzekerd voelen wanneer ze voor een VMware-partner kiezen. En dit is nog maar het begin, want we zullen Partner Connect blijven doorontwikkelen zodat bestaande en nieuwe partners op nieuwe en betere manieren hun organisatie kunnen laten groeien.”

VMware Partner Connect biedt partners vanaf maart 2020 drie niveaus: Partner, Advanced en Principal. “Wij zijn trots dat we bij de introductie van Partner Connect In de Benelux al tientallen partners hebben kunnen benoemen tot Principal Partner. Deze partners helpen klanten bij het identificeren en implementeren van hun ideale VMware-oplossingen, omdat zij Master Services Competencies voor verschillende strategische IT-prioriteiten hebben behaald”, zegt Kenneth del Rio van Heese, Benelux Channel Manager bij VMware. De Principal Partners verdienen extra beloningen voor implementatie en consumptie. Verder krijgen ze voorrang om samen te werken met organisaties en de mogelijkheden om samen sales te doen met VMware.

“De waarde van Partner Connect is universeel, maar het kan speciale voordelen bieden voor de EMEA-regio, waar landen verschillende niveaus van technologische volwassenheid, consumptie en adoptie hebben”, zegt Jean Philippe Barleaza, EMEA VP Channel, Allianties and General Business bij VMware. “Dit is een geweldige kans voor onze partners in de regio om hun eigen organisatie vooruit te helpen, evenals voor onze klanten. Partners kunnen een consistente ervaring bieden waardoor het voor klanten eenvoudig wordt om technologie te gebruiken precies zoals zij dit willen en om innovatieve, nieuwe applicaties en services te omarmen, allemaal via één digitale basis.”

VMware partners kunnen de Partner Connect-website bezoeken voor ondersteuning, bronnen en informatie. Verbeteringen zijn onder meer:

  • een Incentives and Development Funds portal, die partners verbeterde dashboards en zichtbaarheid biedt om de activiteiten die zij met VMware ondernemen te volgen,
  • een nieuwe VMware Learning Zone die een breed scala aan content biedt, inclusief de mogelijkheid om leerplannen aan te passen op basis van individuele partnervoorkeuren, en
  • een algehele verbeterde partnerervaring.

Partner Connect zal blijven evolueren op basis van veranderingen in de branche en in koopgedrag van klanten, en om nieuwe businessmodellen van partners te ondersteunen. In de komende maanden is VMware van plan partnerprogramma's te integreren van nieuwe VMware-producten, waaronder VeloCloud en recent overgenomen VMware Carbon Black en Pivotal.

Extra bronnen

Door: Witold Kepinski

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!