Witold Kepinski - 03 maart 2020

Google Cloud investeert miljarden dollars in Amerikaanse staten

Google Cloud investeert miljarden dollars in Amerikaanse staten image

Google gaat voor meer dan 10 miljard dollar in de VS investeren in kantoren en datacenters om zijn cloud propositie te versterken tegenover Amazon Web Services (AWS) en Microsoft Azure.

De nieuwe investeringen vinden plaats in de Anmerikaanse staten Colorado, Georgia, Massachusetts, Nebraska, New York, Oklahoma, Ohio, Pennsylvania, Texas, Washington en Californië.

"Deze investeringen zullen duizenden banen creëren - inclusief rollen binnen Google, bouwbanen in datacenters en faciliteiten voor hernieuwbare energie, en kansen in lokale bedrijven in omliggende steden en gemeenschappen," aldus Sundar Pichai (foto), CEO bij Google en zijn moeder Alphabet.

Het marktaandeel van Google Cloud verdubbelde vorig jaar in de public cloud markt tot 5,8 procent, aldus onderzoeksbureau Canalys. Maar het bedrijf moet verder aan de bak om sterker te worden in de strijd met AWS en Azure, die respectievelijk 32,3 procent en 16,9 procent marktaandeel innemen.

De cloud divisie van Google haalde afgelopen boekjaar een omzet van 8,9 miljard dollar. Dat is minder dan AWS dat in 2019 veertig miljard dollar omzet noteerde. Microsoft Intelligent Cloud noteerde een omzet van 38,9 miljard dollar.

Door: Witold Kepinski

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!