Capestone lanceert de platform 5G.nl

04-03-2020

Capestone lanceert de platform 5G.nl

Capestone lanceert de website 5G.nl, een online platform met nieuws en informatie over 5G-producten en toekomstige toepassingen daarvan. Het doel van dit platform is om complexe techniek toegankelijk te maken voor ontwikkelaars, 5G hardware aanbieders en afnemers.

De voordelen die 5G biedt, komen met name door de grotere bandbreedte en de lagere latency. Iedereen kent de toepassingsvoorbeelden van zelfrijdende auto’s en slimme steden. Maar de verwachting is ook dat de uitrol van 5G ertoe leidt dat de mobiele netwerken een substantieel deel van het vaste internetnetwerk vervangt. Vooral gebieden die nu duur zijn om vast te bekabelen in buitengebieden of grote nieuwbouwprojecten komen als eerste in aanmerking komen. “Consumenten en bedrijven zullen steeds vaker de keuze maken om over te stappen naar 5G-verbindingen in plaats van het afnemen van een glasvezel of VDSL verbinding bij de provider”, stelt Jos Ouwerkerk, Managing Director Capestone.

Informatief

Het 5G platform biedt toegang tot nieuws, blogs en business cases van partners uit verschillende branches zoals transport, logistiek, zorg of de bouw. “Capestone heeft zijn eigen specialistische rol binnen het ecosysteem rondom 5G. Door samenwerking met complementaire partijen behalen we het optimale resultaat. Met de rol als voortrekker van dit platform laten we geen kansen liggen en zijn we er vroeg bij. Capestone nodigt graag elke onderneming uit, die bezig is met 5G, om te participeren. We hebben een gemeenschappelijk belang in een succesvolle uitrol van 5G als nieuwe telecommunicatienorm. Van 5G geïntegreerde straatverlichting tot sensoren, drones en andere 5G apparaten; met 5G.nl willen we een platform bieden die alle doelgroepen en branches aan elkaar verbindt. Naast het informatieve gedeelte verwijzen we bezoekers door naar de verkoopkanalen binnen het ecosysteem”, aldus Barbara Mulder, Marketing Director Capestone.

Een aantal 5G-producten van Capestone zijn al opgenomen op de website. Op korte termijn verschijnen ook producten van partners op het platform. “We zijn momenteel in gesprek met een aantal partijen die willen participeren. Wij bieden organisaties en bedrijven de mogelijkheid om partner te worden. Als partner maak je gebruik van ons netwerk, onze dienstverlening en marketingmiddelen”, aldus Barbara Mulder Marketing Director Capestone.

'Boost voor zakelijke markt'

Volgens Jos Ouwerkerk gaat de uitrol van 5G specifiek een boost geven voor de zakelijke markt: “De overgang van 3G naar 4G veranderde veel voor de consumentenmarkt. Nu, bij 5G, wijst alles erop dat er veel staat te gebeuren in de zakelijke markt en daaruit vloeiende business-toepassingen. Het is dé disruptieve technologie voor de komende tien jaar. Wij willen daar, met het platform 5G.nl, een leidende rol in spelen.

Terug naar nieuws overzicht
Mobility