Witold Kepinski - 07 maart 2020

Ctac boekt licht lagere omzet en winst

Business & Cloud Integrator Ctac heeft zijn jaarcijfers over 2019 bekend gemaakt. De netto omzet daalde met 1,4% naar 81,8 miljoen euro met name door lagere licentieverkopen in 2019 ten opzichte van 2018. Het nettoresultaat daalde met 23,5% naar 1,3 miljoen euro.

Henny Hilgerdenaar (foto), Chief Executive Officer van Ctac meldt in een persbericht:

“2019 was een bewogen jaar waarin de onderliggende operationele resultaten verder zijn verbeterd. We hebben het juridisch geschil met een klant afgesloten, meerdere IP-producten succesvol in de markt gezet, een wisseling van CFO gehad en in het vierde kwartaal een stevig fundament gelegd voor 2020. De acquisitie van Purple Square zal daarbij vanaf januari direct bijdragen aan de groei en verdere verbetering van het nettoresultaat in 2020.

De ontwikkeling van ons IP-product voor woningcorporaties Fit4Woco verloopt goed. We hebben het product nu ook doorontwikkeld en met succes toegepast in commercieel vastgoed als Fit4RealEstate. De lancering hiervan heeft geresulteerd in twee nieuwe klanten in deze sector.

In Nederland daalde de omzet door een daling van de licentieverkopen en van de projectomzet (deels nog een effect van de afgestoten Microsoft-activiteiten eind 2018). Dit werd gedeeltelijk gecompenseerd door een stijging van de omzet Cloud Services. In België steeg de omzet, met name door een toename van de detacheringsactiviteiten. In 2019 zien we zowel in Nederland als België onderliggend een duidelijke verbetering van de winstgevendheid.

In Frankrijk waar we in beperkte mate actief zijn met detachering en de verkoop van licenties bleven de omzet en resultaten achter bij onze verwachtingen. We onderzoeken daarom de mogelijkheden om de activiteiten in Frankrijk op korte termijn volledig af te bouwen.

Op basis van het genormaliseerde nettoresultaat, de balansverhoudingen en de positieve vooruitzichten zal, in lijn met ons dividendbeleid, aan de vergadering van aandeelhouders worden voorgesteld om over 2019 een keuzedividend uit te keren van EUR 0,08 per gewoon aandeel, vergelijkbaar met het dividend over 2018.

Wij kijken met vertrouwen uit naar 2020 en verwachten een verdere stijging van zowel de omzet als het nettoresultaat, onvoorziene omstandigheden voorbehouden.”

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!