Witold Kepinski - 07 maart 2020

Coronavirus bereikt Las Vegas

Het coronavirus is opgedoken in Las Vegas zo melden Amerikaanse media. Een man van in de vijftig heeft het COVID-19 virus nadat hij terugkeerde van een reis naar de staat Washington, waar inmiddels 11 mensen zijn overleden aan het virus. De man maakte ook een recente reis naar Texas. In Las Vegas staan dit jaar veel tech events gepland.

De patiënt is in een onbekend ziekenhuis opgenomen. Hij verblijft in een isolatiekamer.

Las Vegas herbergt 2,6 miljoen inwoners. Er komen jaarlijks 40 miljoen bezoekers naar de stad voor conferenties, entertainment en gokken. Veel mensen gebruiken dezelfde kaarten en dobbelstenen en dat kan een gevaar zijn voor besmetting.

De handel in aandelen van Las Vegas hotels zoals MGM Resorts International, Caesars Entertainment, Wynn Resorts en Las Vegas Sands zijn gesloten na de aankondiging dat iemand het coronavirus heeft.

In heel de VS wordt gekeken hoe het virus het best aangepakt kan worden, onder andere door meer mensen te testen. Daarnaast worden zorgverzekeraars verzocht mee te werken en geen torenhoge rekeningen te versturen. Zorg in de VS is een dure grap. In de Amerikaanse staat Nevada, waar Las Vegas ligt, is inmiddels een verordening dat verzekeraars geen (hoge) kosten in rekening mogen brengen voor de COVID-19 test.

 

Nutanix BW start 6 mei - 20 mei
Nutanix BN start 6 mei - 20 mei

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!