Redactie - 09 maart 2020

AI en cybersecurity kansen voor Nederlandse bedrijven in Duitsland

AI en cybersecurity kansen voor Nederlandse bedrijven in Duitsland image

190 miljard euro – de handel met Duitsland heeft in 2019 weer een recordhoogte bereikt. Volop groeikansen dus bij onze oosterburen. Dat geldt ook voor ICT- en technologiebedrijven. De Duitse regering wil drie miljard euro investeren in onderzoek en ontwikkeling van artificial intelligence. Maar waar liggen de mogelijkheden en hoe start je? Tijdens de Duitslanddag op 25 maart in Utrecht wordt dit uitgebreid behandeld. Ondernemers kunnen zich nu gratis aanmelden.

Artificial intelligence
Duitsland is leidend op het gebied van machinebouw. Om deze positie te houden, moeten Duitse bedrijven dringend stappen maken met AI. Hoe je als Nederlandse ondernemer hier je kansen pakt? Tijdens de workshop ‘Artificial Intelligence – kansen in Duitsland’ wordt een overzicht gegeven van wat er op gebied van AI in Duitsland al gebeurt. Daarnaast wordt de marktstudie ‘Duitsland met kansen op gebied van AI’ gepresenteerd en informeren organisaties zoals FME en RVO over waar je artificial intelligence in je bedrijf kunt toepassen en welke oplossingen het biedt.

Cybersecurity
Duitse bedrijven hebben 4,6 miljard euro uitgegeven aan hardware, software en IT-beveiliging in 2019 – cybersecurity is booming in Duitsland en biedt mogelijkheden voor Nederlandse ondernemers. Tijdens de workshop ‘kansen en barrières voor de Nederlandse cybersecurity’ wordt een sectorstudie gepresenteerd en wordt de zoektocht van Duitse organisaties naar specifieke kennis en kunde uitgelicht.

Kennis opdoen over de Duitse markt
Om het potentieel in Duitsland volledig te kunnen benutten is kennis van de Duitse markt en de zakelijke cultuur onmisbaar. Op de Duitslanddag kunnen ondernemers in één dag de beste tips voor succes in Duitsland binnenhalen.

Grote spelers vertellen over hun ervaringen op de Duitse markt en geven tips. Ook zijn er jonge succesvolle bedrijven op de dag aanwezig – zoals de duurzame flessenfabrikant Dopper – om te vertellen hoe zij in Duitsland van start zijn gegaan en welke valkuilen andere ondernemers moeten vermijden. Daarnaast zijn er workshops en infosessies die de juridische- en fiscale aspecten van het zakendoen in Duitsland behandelen en kunnen bezoekers zich informeren over marketingstrategieën. De beursvloer met meer dan veertig informatiestands is de ideale plek voor nieuwe contacten en netwerken. Het volledige programma met alle sprekers staat nu online.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!