Amazon.nl start e-commerce activiteiten met partnerprogramma

10-03-2020 | door: Redactie

Amazon.nl start e-commerce activiteiten met partnerprogramma

Amazon.nl start zijn e-commerce activiteiten in Nederland, inclusief een partnerprogramma. Hiermee gaat het de concurrentie aan met lokale webshop giganten zoals Coolblue en Bol.com. 

Mensen en bedrijven kunnen ook partners worden van de webshop. Ze kunnen dan tot 14% commissie verdienen met het Amazon.nl partnerprogramma.

Amazon meldt op zijn site over het partnerprogramma: "Als Amazon-partner hoef je geen webmaster of softwareontwikkelaar te zijn - dankzij onze tools is het voldoende als je kunt kopiëren en plakken. Met deze tools kan je partnerlinks maken naar producten, categorieën, bestsellers en vele andere pagina's op Amazon, die dan alleen op uw website hoeven te worden ingevoegd."

Ebooks

Amazon.nl bestond al langer, maar werd tot nu toe uitsluitend gebruikt voor de verkoop van e-books. Klanten die andere producten wilden bestellen, werden sinds 2016 doorverwezen naar de Duitse site van Amazon. Over de uitbreiding van Amazon in Nederland werd al jaren gespeculeerd. In 2018 opende Amazon een nieuw kantoor in Amsterdam. Bedrijven die hun producten willen aanbieden via Amazon.nl konden zich eerder al laten registreren.

Prime-lidmaatschap

Voor 2,99 euro per maand kunnen consumenten ook Prime-klant worden bij Amazon. Met dat lidmaatschap kan worden geprofiteerd van gratis bezorging, het onbeperkt streamen van films en tv-series via Prime Video, gratis games en het kopen van virtuele spullen in games met Twitch Prime. Verder geldt voor Prime-leden dat ze onbeperkte opslag genieten via de dienst Amazon Photo.

Door: Witold Kepinski in samenwerking met Datanews

Terug naar nieuws overzicht
Hardware