Wouter Hoeffnagel - 11 maart 2020

ESET NL & NetPro Group gaan samenwerking aan in Caribisch Nederland

ESET NL & NetPro Group gaan samenwerking aan in Caribisch Nederland image

ESET Nederland gaat een nieuwe samenwerking aan met NetPro Group, een IT-bedrijf in Caribisch Nederland. Deze samenwerking is een eerste stap naar het vergroten van het bewustzijn op het gebied van cybersecurity in die regio.

Deze samenwerking draagt niet alleen bij aan het verbeteren van cybersecurity in het Caribisch gebied, maar ook in Nederland. “Het beveiligen van de hele keten is in cybersecurity ongelofelijk belangrijk. Hoe meer veilige systemen, hoe veiliger we allemaal zijn. Daarom is een belangrijk onderdeel van Nederland veiliger maken, het beschermen van het Nederlandse Caribisch gebied,” zegt Dave Maasland (foto), CEO van ESET Nederland, over deze samenwerking.

Nederland veiliger maken

De missie van de Nederlandse tak van ESET, om Nederland veiliger te maken, reikt ook tot ver over Atlantische Oceaan. “We zien echter dat ook in Caribisch gebied expertise op het gebied van cybersecurity schaars is. Daarom is het des te belangrijker om met slimme en kundige lokale partners te werken”, zegt Maasland. “Dat is waarom we erg blij zijn met NetPro als lokale IT-dienstverlener. Niet alleen kennen zij de markt heel goed, zij zijn ook ontzettend ambitieus op het gebied van cybersecurity. Dat hebben we nodig: Technologie, kennis en ondernemerschap. Dat is de ideale combinatie.”

Ook NetPro Group, die sinds 1996 actief is in Caribisch Nederland, is verheugd met deze samenwerking. “Als Managed Service Provider (MSP) ontzorgen wij klanten door proactief hun (cloud)netwerken en infrastructuren te monitoren en beheren. Cybersecurity valt niet weg te denken uit de dagelijkse praktijk. Door een toename van specifieke cybercrime-incidenten in Caribisch Nederland zochten wij een gerenommeerde partner die complementair is aan onze dienstverlening,” zegt John van Wezel, CEO van NetPro Group.

24/7 SoC Managed Threat Hunting Service

Deze partner vonden zij in ESET Nederland. Dit geeft geleid tot een nauwe samenwerking waarbij NetPro en ESET per direct een 24/7 SoC Managed Threat Hunting Service bieden voor bedrijven en organisaties met kritische data en netwerken in Caribisch Nederland.

“Daarnaast bieden wij kleinere organisaties en bedrijven de mogelijkheid om zich beter beschermen, door tegen een vast bedrag per maand de noodzakelijke security services af te nemen. Door onze regionale expertise te combineren met het wereldwijde kennisnetwerk van ESET zijn wij van mening dat we een noodzakelijk dienst kunnen leveren,” aldus Van Wezel.

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!