Informa Markets haalt meer waarde uit data met Collibra

12-03-2020 | door: Wouter Hoeffnagel

Informa Markets haalt meer waarde uit data met Collibra

Collibra, het Data Intelligence-bedrijf, kondigt een samenwerking aan met het internationale Informa Markets. Dit bedrijf helpt wereldwijd meer dan 550 merken helpt om strategische waarde uit hun data te halen en groei te realiseren door midddel van beurzen en exposities, specialistische content en gebruiksvriendelijke data-oplossingen.

Onder meer door snelle groei en overnames beschikt Informa Markets over ongelijksoortige en losgekoppelde informatie. Het bedrijf had behoefte aan een systeem dat de verschillen tussen deze lastig aan elkaar te relateren informatie begrijpt en definieert. Dit stelt Informa Markets in staat maximale waarde te halen uit deze data.

Uniform datamanagement

"Data vormt de basis van onze transformatie aanpak en we investeren in het creëren van uniform datamanagement. Dankzij uniforme data kunnen we onze klanten nog effectiever met kopers en verkopers in contact brengen. Dit is een echte game-changer voor ons", aldus Richard Brook, EVP Marketing bij Informa Markets. “Collibra is onze partner voor het creëren van de basis voor informatiemanagement, specifiek voor hoe we toegang krijgen tot gegevens en deze beheren en vertrouwen. Collibra stelt ons in staat om onze data maximaal te benutten, waardoor we onze marktpositie verder versterken.”

Collibra helpt Informa Markets de toegang tot data te verbeteren en een effectief proces voor het managen van referentiedata te implementeren. Informa Markets is internationaal actief in tien verschillende sectoren waar veel informatie in omgaat. Dankzij Collibra kunnen extra mogelijkheden voor groei worden aangeboord, aanvullend aan het standaard businessmodel.

"Informa Markets is een fantastisch voorbeeld van een organisatie die niet alleen de kracht van data begrijpt, maar dit ook daadwerkelijk inzet ten voordele van het bedrijf en haar klanten," zei Felix Van de Maele, CEO en medeoprichter van Collibra. “Collibra is het ideale platform voor organisaties zoals Informa Markets, die met effectieve Data Intelligence willen groeien. We kijken ernaar uit Informa te ondersteunen in haar groeiambities.”

Terug naar nieuws overzicht