Witold Kepinski - 12 maart 2020

HPE kondigt nieuwe MicroServer aan voor het MKB segment

HPE kondigt nieuwe MicroServer aan voor het MKB segment image

Hewlett Packard Enterprise (HPE) kondigtnieuwe HPE Small Business Solutions aan. Met deze oplossingen wordt het voor het mkb, inclusief mkb’s met remote kantoren, eenvoudiger om groei en digitale transformatie te realiseren. De nieuwe oplossingen zijn gemakkelijk te installeren en bieden sterke beveiliging, automatisering en eenvoudig beheer op afstand.

Een van de oplossingen binnen dit portfolio is de nieuwe HPE ProLiant MicroServer Gen10 Plus. Deze server beschikt over sterke automatisering, beheermogelijkheden op afstand en securitymogelijkheden. Het systeem is voorzien van Intel Pentium en Intel Xeon E-processoren. De HPE MicroServer is ongeveer zo groot als een boek, economischer ingericht dan bestaande producten en af te nemen voor 20 euro per maand. De gebruiksvriendelijke installatie is te vergelijken met die van een smartphone zo meldt HPE.

Technologie tegen voorspelbare maandelijkse kosten

Naast deze oplossingen helpt HPE het mkb via haar partnerecosysteem. Dankzij dit ecosysteem kunnen de meest impactvolle oplossingen voor klanten gerealiseerd worden zo beweert HPE , met de financiële ondersteuning door HPE Financial Subscription Services van HPE Financial Subscription Services. Met dit programma biedt HPE flexibele betaalservices zodat klanten IT kunnen afnemen tegen voorspelbare en lage maandelijkse kosten. “HPE wil kleinere bedrijven helpen te innoveren door ze de juiste technologie te leveren. Technologie die voldoet aan hun IT-behoeften en bovendien binnen hun budget past”, vertelt Tim Peters, Vice President en General Manager, Global SMB & Mid-Market bij HPE. “Het ontwerp van onze nieuwste HPE MicroServer en de strategische prijsmodellen is gebaseerd op de wensen en eisen van onze mkb-klanten en voldoet daardoor aan de verwachtingen voor de meest economische, veilige en eenvoudig te gebruiken oplossingen.”

Overal te plaatsen lichtgewicht server

De nieuwe HPE ProLiant MicroServer Gen10 Plus weegt ongeveer 5 kilo en neemt, vergeleken met concurrerende serverproducten, slechts een derde van de fysieke ruimte in beslag. Daardoor is de server licht genoeg om te dragen en geschikt om overal te plaatsen. Via een maandelijkse service op abonnementsbasis nemen klanten dit product al voor €20,- per maand af en beschikken zo over snellere performance, databescherming, automatisering en eenvoudige beheerbaarheid zo meldt HPE.

Geruisloos en veilig

Dankzij onder meer de Intel Pentium en Intel Xeon E-processors biedt de nieuwe MicroServer compute-ondersteuning voor virtualisatie- en databaseworkloads. De server is met 36 decibel vrijwel geruisloos. Voor het eerst is de door HPE ontwikkelde ‘silicon root of trust-technologie’ geplaatst in een HPE ProLiant MicroServer. Daardoor beschikt nu het hele serverportfolio van HPE tot aan het silicium toe over de uitgebreide serverbescherming. De technologie beschermt data, detecteert issues en herstelt snel van frauduleuze firmwareaanvallen aldus HPE.

AI-tool voorkomt serverissues

Via HPE InfoSight for Servers worden problemen automatisch opgespoord en voorkomen. HPE InfoSight is een op cloudgebaseerde AI-managementtool die nu ook aan het mkb geboden wordt. Met de tool wordt de conditie van de server gemonitord en worden voorspellende analytics gebruikt om serverissues te voorkomen voordat het bedrijf de impact ervan ondervindt. 

Daarnaast profiteren klanten van de mogelijkheid om de server op afstand te managen. Dit kan vanaf iedere locatie en met behulp van HPE Integrated Lights Out 5 (iLO5), een softwaretool voor servermanagement waarmee mkb’s de servers configureren, monitoren en updaten.

Tot slot kunnen kleinere mkb’ers hun belangrijkste bedrijfsapplicaties on-premise op kantoor laten draaien en tegelijkertijd cloudgebaseerde services gebruiken die ondersteund worden door Microsoft Azure®. Hierdoor ontstaan flexibele opties om applicaties zowel ‘on premise’ als in de cloud te laten draaien.

‘In-a-box’-oplossing voor kleinere kantoren

Partners en klanten kunnen de nieuwe HPE MicroServer vanaf vandaag selecteren als eerste onderdeel van de HPE Small Office Deployment-oplossing. Dit is een kleine ‘in-a-box’-oplossing die een complete technologiebasis levert voor kleinere kantoren. Hieronder vallen ook de Aruba Instant On producten voor wifitoegangspunten (zowel binnen als buiten). Ook de HPE RDX Removable Disk System, die eenvoudig te schalen is voor lokale document- en storage back-up en herstelondersteuning, is hieraan toegevoegd.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!