Witold Kepinski - 12 maart 2020

Avanade neemt Altius over

Avanade neemt Altius over image

Avanade, een Microsoft specialist, kondigt de overname van Altius aan, een bedrijf gespecialiseerd in data performance management en artificial intelligence (AI). Het bedrijf heeft vestigingen in Groot-Brittannië, Nederland en India. Met een team van meer dan 300 cloud- en dataspecialisten biedt het bedrijf industrie-specifieke expertise voor retail, travel en transport, infrastructuur en de publieke sector. De financiële details van de overeenkomst zijn niet bekendgemaakt.

AI blijft een belangrijke aanjager van digitale transformatie in alle sectoren. Zeker voor bedrijven die hun cloudoplossingen willen uitbreiden, nieuwe producten willen ontwikkelen, andere doelgroepen willen bereiken, additionele inkomstenstromen willen genereren of bedrijfsprocessen willen optimaliseren.

“Er volgen steeds meer mogelijkheden uit het begrijpen en toepassen van data. We zijn dan ook erg blij om het Altius team te verwelkomen bij Avanade Nederland. Met deze samenwerking tonen we onze klanten wat zij met data en AI kunnen bereiken en ondersteunen wij hen optimaal bij het oplossen van hun business challenges”, aldus Sebo Wijnberg (foto), General Manager bij Avanade Nederland.

De overname geeft Avanade additionele expertise op het gebied van data platforms, managed services en datavisualisatie. Daarnaast vergroot het de mogelijkheden om AI op grotere schaal uit te rollen. De specifieke kennis van IT-architectuur en AI bij Altius gecombineerd met Avanade’s brede technische kennis en nauwe band met Microsoft, zorgt ervoor dat klanten nog meer uit hun bedrijfsdata zullen halen. Bovendien is de kennis van enterprise performance management bij Altius een waardevolle toevoeging aan Avanade’s technologische expertise.

“We zijn verheugd ons bij Avanade aan te sluiten, als volgende stap in de groei van ons bedrijf,” deelt Simon Goldsmith, CEO Altius. “We zullen onze klanten de vooruitstrevende data en AI-oplossingen waar we om bekend staan blijven aanbieden, en tegelijkertijd ons portfolio uitbreiden met nieuwe business solutions.”

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!