Financiële sector koploper met gebruik van hybride cloud

13-03-2020 | door: Wouter Hoeffnagel

Financiële sector koploper met gebruik van hybride cloud

De financiële sector maakt sneller gebruik maakt van de hybrid cloud dan andere sectoren. Zij hosten workloads hierbij zowel in de private als de public cloud gehost worden. Tegelijkertijd loopt de financiële sector achter met het gebruik van meerdere public cloud services.

Dit blijkt uit de tweede editie van het Enterprise Cloud Index Report van Nutanix. Veel financiële dienstverleners moeten voldoen aan strikte regulering en wetgeving. Niet geheel verrassend geeft 60% van de respondenten aan dat security van grote invloed is op future cloud-strategieën. Mede omdat veel organisaties moeite hebben met het migreren van workloads tussen verschillende omgevingen, worden traditionele datacenters het meest gebruikt door financiële instellingen (59%) voor belangrijke applicaties. Echter, als het gaat om digitale transformatie, dan staat de sector onder enorme druk om hun IT te moderniseren en om services toegankelijker te maken voor eindgebruikers. Dit verklaart waarom bijna 18% van de financiële instellingen de hybrid cloud al implementeren, terwijl 51% van plan is te investeren in de hybrid cloud in de komende drie tot vijf jaar.

Applicaties verplaatsen

Flexibiliteit om applicaties te verplaatsen is essentieel. Bijna driekwart van de ondervraagde financiële instellingen heeft plannen om één of meerdere applicaties, die momenteel in de public cloud staan, terug on-premises te halen. In de markt voor financiële dienstverleners verandert regelgeving constant. Dit betekent dat organisaties gelijke tred moeten houden met veranderende regelgeving die bepaalt waar zij hun data kunnen opslaan en beheren. Respondenten gaven daarnaast ook aan dat zij de hybrid cloud het meest veilige IT operating model vinden (27%). Dit geeft het belang weer van flexibiliteit, naast security, in het altijd veranderende landschap;

Het toekomstige werken en digitale transformatie spelen beide een rol in de beslissingen voor infrastructuur van financiële instellingen. Financiële dienstverleners benoemden ‘support voor remote/brand office users’ als motivator voor beslissingen met betrekking tot de cloud (bijna 30%). Dit percentage ligt significant hoger dan het landelijke gemiddelde, wijzend op het toenemende aantal werkers op afstand en de rol van digitale transformatie in klantervaring. Op de korte termijn noemden respondenten een gebrek aan adoptie als gevolg van zorgen omtrent nieuwere tools voor het beheren van hybride omgevingen (66%), een gebrek aan hybrid cloud-skills (30%), en een gebrek aan cloud-native development-skills (23%);

Security

Security is essentieel voor compliancy en wetgeving. Data laat zien dat financiële instellingen de meeste datacenters in gebruik hebben in vergelijking tot andere sectoren. Net iets meer dan 59% maakt hier gebruik van. Een van de oorzaken van deze trend is ontevredenheid rond de public cloud. Slechts 39% van de financiële instellingen geeft aan dat het gebruik van de public cloud volledig voldoet aan hun verwachtingen.

“Digitale transformatie in de financiële sector leidt tot modernisering van datacenters en cloud-adoptie”, zegt Greg Smith, VP Product Marketing bij Nutanix. “Ambitieuze, maar nodige plannen om investeringen te bewegen richting de hybrid cloud laten duidelijk zien dat financiële instellingen de voordelen hiervan erkennen. Met een hybrid cloud-infrastructuur genieten financiële instellingen van de mobiliteit van applicaties door het gebruik van verschillende clouds en krijgen zij meer grip op hun IT-uitgaven terwijl ze kunnen vertrouwen op de security van hun data.”

De respondenten in dit onderzoek waren werkzaam bij organisaties in verschillende sectoren, van verschillende bedrijfsgroottes en in de volgende geografische locaties: Noord- en Zuid-Amerika, Europa, het Midden Oosten en Afrika (EMEA), en de regio Azië-Pacific (APJ). De Nutanix Enterprise Cloud Index 2019 is hier te vinden. U kunt zich ook registreren voor toegang tot de bevindingen over financiële dienstverleners of een webinar bijwonen over het onderwerp.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Security, Cloud
Cloud