SAP sponsort bid voor Formule E-stratenrace in Eindhoven
13-03-2020 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

SAP sponsort bid voor Formule E-stratenrace in Eindhoven

SAP Nederland sponsort de bid van Brainport Eindhoven-regio om een Formule E-race naar de stad te halen. Daarmee zet het bedrijf de samenwerking met andere technologiebedrijven gebaseerd in Zuid-Nederland nog beter op de kaart. Dat is belangrijk, want dergelijke samenwerkingen stimuleren innovatie en resulteren in een duurzamere, betere toekomst.

Formule E bevat enkel elektrische auto’s. De wedstrijden worden verreden op stratencircuits. Formule E is de racesport van de toekomst en belichaamt volgens SAP de mix van technologie, vernieuwing, innovatie en duurzaamheid in een uiterst competitieve omgeving.

Dit past bij Brainport Eindhoven-regio, dat is gericht op technologie, design en kennis. Een succesvolle bid door stichting Formula-Eindhoven, het team dat de bid voorbereid, plaatst de stad in een rij wereldsteden als New York, Rome, Berlijn en Hong Kong. Het zou bovendien de eerste Formule E-race ooit in Nederland zijn, die ook nog eens onder kunstlicht wordt verreden. Dit is een wereldprimeur.

Samenwerking als kernwaarde

De aandacht voor nauwe samenwerking tussen innovators sluit aan op de toekomstvisie van SAP. Formule E is de ideale testomgeving voor technologieën die de basis vormen voor bijvoorbeeld smart city’s, voor mobility en voor duurzaamheid.

SAP sponsort vanwege deze reden al sinds 2018 het Mercedes-Benz EQ Formula E Team. Het team startte dit seizoen in de ABB FIA Formula E Championship, de koningsklasse voor de elektrische motorsport. Door grote hoeveelheden data te analyseren met behulp van SAP-technologie, optimaliseert Mercedes-Benz EQ Formula E Team zijn bedrijfsvoering. De verbeteringen die dit oplevert, zoals verkorte levertijden, vertalen zich direct door naar de prestaties van het team.

De prestaties zelf beheert het team met SAP Sports One, waarmee het onder meer de administratieve processen, trainingen, teammanagement, talentontwikkeling en medische processen beheert.

Perfecte match

Volgens stichting Formula-Eindhoven is de samenwerking met SAP goed nieuws. “Brainport Eindhoven-regio is de technologieregio van Europa. Formule E en deze regio zijn dan ook een perfecte match. Dankzij de samenwerking met SAP staan we sterker in onze missie om deze race hier een waardige plek te geven”, zegt Peter-Paul Laumans, mede-initiatiefnemer en voorzitter bij stichting Formula-Eindhoven.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Financieel