Michiel Noordermeer wordt managing director Avaya Nederland

Michiel Noordermeer

13-03-2020 | door: Witold Kepinski

Michiel Noordermeer wordt managing director Avaya Nederland

Michiel Noordermeer is sinds 1 maart 2020 de nieuwe managing director voor Avaya Nederland. Hij volgt Ronald Hoeijenbos op die naar Crayon Nederland is vertrokken. Noordermeer zal zich de komende tijd richten op het verder versterken van de digitale transformatie die Avaya reeds bij haar klanten en partners heeft ingezet. Avaya is een speler in zakelijke communicatietechnologie en leverancier van Unified Communications- en Contact Center-oplossingen in de cloud.

Noordermeer: “Onze sector is volop in beweging door digitale transformatie, migratie naar de cloud. Dit stelt onze klanten, partners en onszelf voor flinke uitdagingen. Met veel energie neem ik de uitdaging aan om met Team Avaya onze klanten en partners door deze transitie te begeleiden. Nederland is een innovatief land en in het Nederlandse Avaya-kantoor zijn veel functies en expertise lokaal aanwezig. Daardoor doen we -vaak als eerste land in onze regio- veel innovatieve projecten. Dit “invented here”-aspect maakt mijn werk extra leuk”

Andrea Ragazzi, Vice President Europa bij Avaya is blij de benoeming van Noordermeer bekend te kunnen maken. “Michiel heeft de afgelopen jaren laten zien dat hij een ster is in het omzetten van technische expertise in economische meerwaarde voor onze klanten. De ervaring die hij heeft opgedaan in verschillende internationale rollen in pre-sales, productmarketing en productmanagement komen goed van pas in zijn nieuwe functie.”

Noordermeer heeft meer dan twintig jaar internationale ervaring in de communicatietechnologie. Hij begon in 1999 bij Nortel, dat in 2009 werd overgenomen door Avaya. Sinds 2007 bekleedde hij verschillende managementfuncties. Aanvankelijk concentreerde hij zich volledig op de netwerkproducten. Zijn liefde voor Unified Communications- en Contact Center-oplossingen kwam later. Toen Avaya zijn netwerktak in 2017 verkocht aan Extreme Networks besloot Noordermeer bij Avaya te blijven. In 2019 was hij een van de eerste deelnemers aan Avaya’s Talent Exchange Programma. Hij werkte toen in Ierland aan een project om Avaya’s quoting-tools te verbeteren.

Noordermeer heeft een Bachelor of Science in data & telecommunications en een in business administration. Hij heeft vier kinderen en is coach van hun voetbal- en hockeyteams. Om te voorkomen dat hij zich verveelt, speelt hij gitaar en is hij als herintredende windsurfer regelmatig op het water te vinden.

Terug naar nieuws overzicht