Redactie - 13 maart 2020

AMD zet strategie uiteen

AMD heeft gedetailleerde plannen opgesteld voor zijn volgende groeifase, aangedreven door multi-generational high-performance CPU- en GPU-roadmaps en agressieve technologie-investeringen die zijn ontworpen om leidende producten en ontwrichtende oplossingen te leveren.

"Onze multi-generatie computer- en grafische roadmaps zijn ontworpen om de omzetgroei aanzienlijk te versnellen en een sterk aandeelhoudersrendement te leveren", aldus Lisa Su (foto), AMD-president en CEO. "We zijn gefocust op het onophoudelijk uitvoeren van onze leiderschap IP-roadmaps en het agressief introduceren van geavanceerde technologieën om aanhoudende marktaandeelwinsten te stimuleren in de grote en groeiende krachtige pc-, gaming- en datacentermarkten."

Technologie-updates

Na meer dan 260 miljoen Zen x86-kernen te hebben verzonden in MD Ryzen en AMD EPYC -processors, deelde AMD plannen om op dit succes voort te bouwen met innovaties van de volgende generatie CPU-kern, verpakking en interconnect:

AMD is van plan eind 2020 de eerste processors te introduceren op basis van de volgende generatie "Zen 3" -kern. De "Zen 4" -kern is momenteel in ontwerp en is gericht op het gebruik van geavanceerde 5nm-procestechnologie.

AMD heeft plannen onthuld om zijn leiderschap op het gebied van chipletten en matrijzenstapels uit te breiden, inclusief nieuwe "X3D" -verpakkingen die chiplets combineren met hybride 2.5D- en 3D-matrijzenstapeling om meer dan een 10x hogere bandbreedtedichtheid te bieden.

AMD kondigde haar aankomende 3 rd Generation AMD Infinity Architectuur met geoptimaliseerde CPU en GPU geheugen coherentie dat er aanzienlijke prestatieverbeteringen kunt inschakelen en vereenvoudiging van het programmeren van software die nodig is voor een versnelde computeroplossingen doordat de CPU en GPU om naadloos en coherent delen hetzelfde geheugen.

AMD bouwt voort op zijn sterke productbeveiligingsportfolio met uitgebreide functies. AMD kondigde aan dat het zich heeft aangesloten bij het Confidential Computing Consortium , een groep toonaangevende hardware- en softwarebedrijven die werkt aan het dichten van hiaten om gegevens gedurende de hele levenscyclus te beschermen.

Om het groeiende aantal en de diversiteit aan GPU-workloads aan te pakken, kondigde AMD een roadmap voor meerdere generaties aan om twee geoptimaliseerde grafische architecturen te leveren voor gaming- en datacenter-rekenmarkten:

De AMD Radeon DNA (AMD RDNA) -architectuur is ontworpen voor gaming en voedt momenteel de bekroonde AMD Radeon RX 5000-serie GPU's. De AMD RDNA 2-architectuur van de volgende generatie is gepland om een verbetering van 50% prestaties per watt te leveren ten opzichte van de AMD RDNA-architectuur van de eerste generatie. Het ondersteunt hardwareversnelde ray tracing, arcering met variabele snelheid (VRS) en andere geavanceerde functies. De eerste op AMD RDNA 2 gebaseerde producten worden naar verwachting eind 2020 gelanceerd.

AMD onthulde zijn nieuwe AMD Compute DNA (AMD CDNA) -architectuur, ontworpen om de rekenkracht van datacenters te versnellen. De AMD CDNA-architectuur van de eerste generatie, die naar verwachting later dit jaar wordt gelanceerd, omvat de 2e generatie AMD Infinity Architecture om GPU- naar GPU-connectiviteit te verbeteren en is geoptimaliseerd voor machine learning en krachtige computertoepassingen. De follow-up AMD CDNA 2 architectuur zal ondersteunen 3e Generation AMD Infinity Architecture naar de volgende generatie exascale-klasse supercomputers in te schakelen.

Voortbordurend op eerdere generaties van het ROCm open source softwareplatform voor het datacenter, is AMD van plan om later dit jaar ROCm 4.0 te introduceren als een complete softwareoplossing voor exascale computersystemen met hoge prestaties en machine learning-workloads.

Data Center Market Updates

Sinds 2017 heeft AMD aanzienlijke innovatie geleverd aan de datacentermarkt. AMD schetste een agressieve roadmap van leiderschapsproducten, voortbouwend op de uitvoering van zijn eerste en tweede generatie AMD EPYC-serverprocessors, en detailleerde zijn plannen om continue innovatie te stimuleren in een breed scala van groeiende markten binnen het datacenter:

AMD stimuleert de toekomst van exascale computing met zijn CPU, GPU, interconnects en softwareproducten, waaronder de onlangs aangekondigde El Capitan-supercomputer in het Lawrence Livermore National Laboratory. El Capitan zal naar verwachting in 2023 online komen en zal naar verwachting meer dan 2 exaFLOP's met dubbele precisie leveren, waardoor het krachtiger is dan de huidige 200 snelste supercomputers samen.

AMD blijft tractie winnen met zijn 2e generatie AMD EPYC -processors in enterprise-, cloud- en HPC-markten op basis van prestatieleiderschap en TCO-voordelen voor de belangrijkste enterprise- en cloud-workloads. In 2020 verwachten we dat er meer dan 150

AMD EPYC-processorgestuurde cloudinstances en 140 serverplatforms beschikbaar zullen zijn.

AMD is ontsluiten versneld berekenen van nieuwe technologieën, waaronder AMD CDNA architectuur, 3 rd Generation Infinity Architectuur en de ROCm 4.0-software platform, die allemaal zullen de AMD-powered Frontier en El Capitan supercomputers te ondersteunen.

Updates voor computer- en grafische markt

AMD is goed gepositioneerd om aanhoudende groei te stimuleren in de pc- en gaming-markten met zijn toonaangevende AMD Ryzen -processors, AMD Radeon -graphics en semi-custom producten. Sinds 2017 heeft AMD zowel het aantal zendingen per klanteenheid als het marktaandeel bijna verdubbeld, opgebouwd uit een breed portfolio van toonaangevende desktop-, high-end desktop- (HEDT) en notebookprocessors. In het gaming-segment werkt AMD samen met merken van wereldklasse om AMD Radeon-graphics naar meer dan 500 miljoen gamers op de meest populaire apparaten te brengen, met de mogelijkheid om 2,5 miljard gamers wereldwijd aan te spreken. Met Microsoft en Sony heeft AMD langdurige relaties opgebouwd om marktleider te blijven als de nummer één leverancier van silicium voor gameconsoles.

In 2020 en daarna ziet AMD aanzienlijke kansen om aanhoudende groei in zijn computer- en grafische portfolio te stimuleren:

AMD verwacht dat de prestaties leiderschap te groeien met de oprit van zijn 7 nm “Zen 2” gebaseerde 3 rd Generation AMD Ryzen processors die specifiek zijn ontworpen voor desktops en notebooks over de particuliere en zakelijke segmenten. De nieuwste AMD Ryzen-processors zijn gebouwd om de gebruikerservaring in deze markten te optimaliseren en leveren uitstekende prestaties, reactievermogen, batterijduur en beveiligingsfuncties voor de meest veeleisende workloads. AMD ligt op schema om de prestaties op het gebied van gaming, contentcreatie en productiviteit te verbeteren wanneer het in 2020 het eerste op Zen 3 gebaseerde AMD Ryzen -product levert.

AMD is van plan een volledige stapel krachtige, AMD RDNA-architectuuraangedreven grafische producten te leveren om de AMD Radeon-installatiebasis verder uit te breiden. AMD RDNA 2-gebaseerde "Navi 2X" GPU's, die de uitstekende prestaties van de Radeon RX 5000-serie uitbreiden, brengen compromisloze 4K-gaming, nieuwe functies, waaronder op hardware gebaseerde ondersteuning voor ray tracing en een aanzienlijke prestatieverbetering.

Verklaring over COVID-19

Aangezien de uitbraak van COVID-19 blijft evolueren, zijn de gezondheid en het welzijn van AMD-medewerkers, klanten, partners en de leden van de gemeenschappen waarin we actief zijn van het grootste belang. AMD waardeert de inzet van de individuen en organisaties die onvermoeibaar werken om deze volksgezondheidssituatie wereldwijd aan te pakken enorm.

Op de Financial Analyst Day 2020 herhaalde AMD haar financiële vooruitzichten voor het eerste kwartaal van 2020. AMD verwacht dat de impact van COVID-19 in het eerste kwartaal bescheiden zal zijn, met als mogelijk gevolg dat de inkomsten aan de onderkant van de verwachting van ongeveer 1,8 miljard dollar, plus of minus 50 miljoen dollar, zullen binnenkomen. De financiële vooruitzichten voor het hele jaar 2020 blijven ongewijzigd.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!