AWS lanceert Bottlerocket besturingssysteem voor container toepassingen

13-03-2020 | door: Witold Kepinski

AWS lanceert Bottlerocket besturingssysteem voor container toepassingen

AWS lanceert zijn nieuwee Bottlerocket besturingssysteem voor container toepassingen. Bottlerocket is een op Linux gebaseerd open-source besturingssysteem dat speciaal is gebouwd door Amazon Web Services voor het uitvoeren van containers op virtuele machines of bare metal-hosts.

AWS meldt: "De meeste klanten draaien tegenwoordig container-applicaties op algemene besturingssystemen die pakket voor pakket worden geüpdatet, waardoor OS-updates moeilijk te automatiseren zijn. Updates van Bottlerocket worden in één stap uitgevoerd in plaats van pakket voor pakket.

Dit eenstaps updateproces helpt de overhead van het beheer te verminderen door OS-updates eenvoudig te automatiseren met behulp van containerorkestratieservices zoals Amazon EKS. De eenstapsupdates verbeteren ook de uptime voor containertoepassingen door updatefouten te minimaliseren en eenvoudige update-rollbacks mogelijk te maken. Bovendien bevat Bottlerocket alleen de essentiële software om containers uit te voeren."

Bottlerocket is nu gratis beschikbaar in openbare preview als Amazon Machine Image (AMI) voor Amazon Elastic Compute Cloud (EC2).

Terug naar nieuws overzicht
Cloud