Pentagon vraagt rechter om JEDI cloud contract beslissing te heroverwegen

13-03-2020 | door: Witold Kepinski

Pentagon vraagt rechter om JEDI cloud contract beslissing te heroverwegen

Het Pentagon heeft de federale rechtbank gevraagd om de komende 120 dagen alle aspecten van het JEDI cloud contract, dat afgelopen oktober 2019 aan Microsoft (Azure) is toegekend, te heroverwegen. Een Amerikaanse rechter heeft eerder het defensiecontract voor softwarebedrijf Microsoft tijdelijk geblokkeerd. Technologiebedrijf Amazon, dat ook meedong naar de opdracht, klaagt dat de aanbesteding niet eerlijk is verlopen omdat president Trump zich ermee zou hebben bemoeid.

Een dingetje in dit contract is hoe Pentagon de prijzen voor Microsoft vergeleek met concurrent Amazon Web Services (AWS). De rechter merkte eerder op dat de prijsvergelijkingen van het Pentagon in de beslissing een vergissing waren. Verder wordt er gekeken welke online marktplaatsen het Pentagon kan gebruiken om cloud applicaties te selecteren.

Zowel Microsoft als Amazon deden een gooi naar het JEDI-contract. Dat is een klus ter waarde van 10 miljard dollar voor het leveren van zwaar beveiligde cloudsystemen voor het Pentagon. Amazon stelt nooit een eerlijke kans te hebben gekregen door politieke spelletjes. Bekend is dat de Amerikaanse president Donald Trump de topman van Amazon, Jeff Bezos, als een politieke vijand ziet.

 

Terug naar nieuws overzicht
Cloud