Witold Kepinski - 13 maart 2020

IBM tweakt Watson om menselijke taal beter te begrijpen

IBM tweakt Watson om menselijke taal beter te begrijpen image

In 2019 maakte IBM zijn technologie Project Debater bekend, het enige AI-systeem dat in staat is om te debatteren met mensen over complexe onderwerpen. Heden kondigt IBM aan dat het de ultramoderne technologieën van Project Debater op de markt heeft gebracht en geïntegreerd in Watson.

De nieuwe technologieën vertegenwoordigen de eerste commercialisering van belangrijke NLP-functies (Natural Language Processing). De volgende technologieën zijn geïntegreerd in Watson:

Geavanceerde sentimentanalyse: IBM heeft de sentimentanalyse verbeterd om gecompliceerde woordschema's zoals idioom (uitdrukkingen) en combinaties van woorden die samen een nieuwe betekenis krijgen (sentiment shifters) beter te kunnen identificeren en te begrijpen.

Samenvatten: Deze technologie haalt tekstgegevens uit verschillende bronnen om gebruikers een samenvatting te geven van wat er over een bepaald onderwerp wordt gezegd en geschreven. Een vroege versie van Summarization werd dit jaar bij The GRAMMYS gebruikt om meer dan 18 miljoen artikelen, blogs en bios te analyseren om hapklare inzichten te produceren over honderden artiesten en beroemdheden. De gegevens werden vervolgens verwerkt in de livestream van de rode loper, on-demand video's en foto's om fans meer informatie en context te geven.

Geavanceerd clusteren: Nieuwe clusteringstechnieken zullen gebruikers in staat stellen om inkomende data te classificeren op onderwerp, die vervolgens kunnen worden geanalyseerd. Dit stelt domeinspecialisten in staat om data aan te passen en af ??te stemmen op de vaktaal van bepaalde bedrijven of industrieën.

Classificeren van documenten: Deze technologie stelt klanten in staat om AI-modellen te ontwikkelen die clausules in zakelijke documenten, zoals inkoopcontracten, gemakkelijker kunnen classificeren.

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!