Witold Kepinski - 13 maart 2020

ING doet kapitaalinjectie in Eigen Technologies

Eigen Technologies, de wereldwijde leverancier van natuurlijke taalverwerkingstechnologie, heeft een investering van 5 miljoen dollar van ING Ventures afgerond die volgt op de serie B-ronde van 37 miljoen dollar in november 2019 Dit brengt het totale bedrag dat Eigen in zijn Series B-ronde heeft opgehaald op 42 miljoen dollar, en brengt het totale bedrag dat is opgehaald op meer dan 60 miljoen dollar.

Deze investering maakt deel uit van een bredere strategische samenwerking tussen de twee bedrijven die Eigen's NLP-technologie combineert met de expertise van ING in de toepassing van machine learning op financiële diensten. De NLP-technologie van Eigen wordt al door ING gebruikt op gebieden als LIBOR-vervangings- en leenactiviteiten. Door samen te werken, willen beide bedrijven de ontwikkeling van use cases op gebieden als handelsfinanciering en MKB-bankieren versnellen. Met Eigen gaat ING werken aan het opzetten van de beste NLP-modellen in zijn klasse, volledig afgestemd op de behoefte van de financiële sector aan data-extractie.

ING is de tweede strategische investeerder die Eigen aan boord heeft gehaald, naast Goldman Sachs, een andere Eigen-klant die in 2018 mede-eigenaar was van Eigen's Series A-ronde.

Eigen-technologie mede-oprichter en CEO Dr. Lewis Z. Liu: “Sinds onze oprichting is een van Eigen's sterke punten de diepe en strategische relaties die we hebben met onze klanten en partners. In de jaren dat we met ING hebben samengewerkt, hebben we ontdekt dat ze een van de meest geavanceerde ideeën in de markt hebben over de toepassing van machine learning in financiële diensten, iets dat voortkomt uit hun fantastische innovatiecultuur. ING als investeerder en strategische partner bij ons hebben is een groot voorrecht. ”

Benoît Legrand, Chief Innovation Officer en CEO van ING Ventures van ING zei: “Eigen biedt een strategische capaciteit op het gebied van intelligente operaties, ingezet in use-cases in zowel retail als wholesale banking. Door deze samenwerking kunnen beide bedrijven nauwer samenwerken bij het implementeren van use cases via data- en procesanalyse, om Eigen's voordeel in NLP en ING's digitale transformatie te versnellen.”

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!