KPN zet Cisco IoT Control Center in
14-03-2020 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

KPN zet Cisco IoT Control Center in

Cisco kondigt verbeteringen aan in zijn IoT-portfolio waarmee serviceproviderpartners geoptimaliseerd beheer van mobiele IoT-omgevingen en nieuwe 5G-use-cases kunnen aanbieden. Nieuwe draadloze technologieën - zoals 5G, Wi-Fi 6 - zullen leiden tot meer apparaten en nieuwe geavanceerde industriële IoT (IIoT) use-cases en zullen serviceproviders de tools geven om een concurrerend mobiel IoT-aanbod voor hun klanten te creëren. KPN zal de Cisco technologie ook inzetten.

Machine-to-machine-verbindingen zullen naar verwachting met 19% stijgen en tegen 2023 50% van alle verbindingen uitmaken, volgens Cisco's jaarlijkse internetrapport van 2020. "Mobiele IoT-implementaties worden steeds sneller in alle geconnecteerde auto's, nutsbedrijven en transportindustrieën en met 5G en Wi-Fi 6 aan de horizon zal de acceptatie van IoT nog sneller groeien. Cisco investeert in connectiviteitsbeheer, IoT-netwerken, IoT-beveiliging en edge computing om de acceptatie van IoT-gebruiksscenario's te versnellen ”, aldus Vikas Butaney, vice-president productbeheer IoT, Cisco. "Met de vooruitgang van vandaag stelt Cisco onze serviceproviderpartners met machine learning verder in staat om cellulaire IoT-services te vereenvoudigen en te versnellen, terwijl ze nieuwe gebundelde services creëren om hun inkomsten te vergroten."

Verbetering van cellulair IoT
Cisco IoT Control Center (voorheen Jasper Control Center), de marktleider in connectiviteitsbeheerplatforms, introduceert nieuwe innovaties om het beheer te verbeteren en de complexiteit van de implementatie te verminderen. Waaronder:

Machine Learning (ML) gebruiken om het beheer te verbeteren : met inzicht in 3 miljard evenementen per dag, maakt Cisco IoT Control Center gebruik van de breedste zichtbaarheid in de branche om machine learning-modellen in staat te stellen snel afwijkingen te identificeren en problemen aan te pakken voordat ze een klant raken. Serviceproviders kunnen klanten ook identificeren en waarschuwen voor foutieve apparaten, wat een betere beveiliging en controle van het eindpunt mogelijk maakt.
Slimme facturering om tariefplannen te optimaliseren: Serviceproviders kunnen de klanttevredenheid verbeteren door slimme facturering in te schakelen om tariefplannen automatisch te optimaliseren. Er kan ook een beleid worden opgesteld om klanten proactief meldingen te sturen als gebruikswijzigingen of tariefplannen moeten worden bijgewerkt om bedrijven geld te helpen besparen.
Ondersteuning voor wereldwijde supply chains : SIM-portabiliteit is een vereiste voor ondernemingen om complexe supply chains te ondersteunen die meerdere serviceproviders en regio's omvatten. Het is tijdrovend en vereist integraties tussen veel verschillende serviceproviders en leveranciers, waardoor de kosten voor beide stijgen. Cisco IoT Control Center biedt nu eSIM als een service, waardoor een echte kant-en-klare SIM-portabiliteitsoplossing mogelijk is om snelle, betrouwbare en kosteneffectieve SIM-overdrachten tussen serviceproviders te leveren.

Cisco IoT Control Center biedt de zichtbaarheid en eenvoud die nodig zijn om de huidige IoT-uitdagingen aan te gaan. Partners en klanten van Cisco-serviceproviders profiteren al van de nieuwe mogelijkheden voor machine learning zo meldt Cisco.

De reis naar 5G
Met de introductie van 5G worden use-cases van laag vermogen tot de meest veeleisende vereisten mogelijk. Industriële omgevingen kunnen profiteren van de geavanceerde IoT-mogelijkheden van 5G, met gebruiksscenario's zoals flexibele productie, hogere doorvoer en autonome voertuigen. Cisco IoT Control Center heeft stappen gezet in de richting van 5G-gereedheid om waardevolle 5G-bedrijfsgebruikscases die klanten gemakkelijk kunnen toepassen, te incuberen en te promoten.

KPN beaamt dit. “We erkennen dat de diversiteit en complexiteit van 5G-use cases organisaties die al concurreren in snel evoluerende en steeds meer gedigitaliseerde industrieën kan overweldigen. Daarom ondersteunen KPN en Cisco klanten zoals ExRobotics om vandaag op 4G te lanceren en zich tegelijkertijd voor te bereiden op 5G morgen. Met onze 5G Field Labs helpen we duidelijke use-cases te incuberen die laten zien hoe we het potentieel van 5G kunnen benutten en zinvolle bedrijfsresultaten kunnen creëren. KPN en Cisco zetten zich in om strategisch leiderschap te bieden om klanten te helpen optimaal gebruik te maken van cellulair IoT en hun digitale transformatie vooruit te helpen. ”

ExRobotics voegt toe in een statement: “Robots doen vaak werk dat te gevaarlijk is voor mensen. 5G en zijn belofte van lage latentie stellen robots in staat sneller en beter te reageren op de commando's van de operator. Ze zijn in staat om complexe niet-scripted problemen aan te pakken en beslissingen in het veld real-time te nemen. We zetten ons in voor deze samenwerking met KPN om onze klanten te helpen de technische vooruitgang van 5G om te zetten in echte waarde op het gebied van menselijke veiligheid, betrouwbaarheid en kostenbesparingen. ”

Terug naar nieuws overzicht