Wouter Hoeffnagel - 17 maart 2020

ZTE: Wij zijn niet op de hoogte van Amerikaanse onderzoek

ZTE zegt niet op de hoogte te zijn van een onderzoek door de Amerikaanse autoriteiten wegens het omkopen van buitenlandse ambtenaren. Het bedrijf meldt hierover geen officiële mededeling te hebben ontvangen. Ook zegt het ZTE geen kennis te hebben van dergelijke omkooppraktijken.

Dit meldt ZTE in een verklaring aan Reuters. Onlangs werd bekend dat de Verenigde Staten opnieuw een onderzoek is gestart naar het Chinese techbedrijf. De Amerikanen verdenken ZTE ervan overheidsfunctionarissen buiten de VS te hebben omgekocht. Details over het onderzoek ontbreken. Zo is onduidelijk in welke landen ZTE zich schuldig zou hebben gemaakt aan omkoping, wie hierbij precies is omgekocht en met welk doel. ZTE zegt zich volledig in te zetten om aan zijn juridische verplichtingen te voldoen en compliant met wetgeving te zijn.

ZTE was eerder ook al doelwit van een Amerikaans onderzoek. Het bedrijf schikte in 2018 voor een bedrag van 1,9 miljard dollar met de Amerikaanse autoriteiten wegens het schenden van sancties die de VS oplegde aan Iran en Noord-Korea.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!