YouTube, Facebook en Twitter waarschuwen voor impact op contentmoderatie

17-03-2020 | door: Wouter Hoeffnagel

YouTube, Facebook en Twitter waarschuwen voor impact op contentmoderatie

YouTube, Facebook en Twitter waarschuwen dat de komende tijd meer content foutief verwijderd kan worden wegens beleidsschendingen. Werknemers van de bedrijven werken momenteel thuis, waardoor de bedrijven vertrouwen op geautomatiseerde software om tijdens de huidige pandemie content te filteren.

Google meldt in een blogpost dat YouTube en andere bedrijfsdivisie de komende tijd meer op kunstmatige intelligentie (AI) en geautomatiseerde tools vertrouwen om problematische content op te sporen. Het bedrijf stelt dat deze technologie niet altijd even nauwkeurig werkt als mensen. Ook verwacht Google dat de tijd die het bedrijf nodig heeft om bezwaren van YouTubers te verwerken langer is.

Content reviewers naar huis gestuurd

Bij Facebook klinkt een vergelijkbaar geluid. Het bedrijf meldt dat content reviewers momenteel voor onbewerkte tijd thuis zitten. Facebook kreeg eerder deze week nog kritiek nadat het reviewers vroeg ondanks de pandemie aan het werk te gaan. Het bedrijf zou niet over veilige technologie beschikken voor monitoring op afstand.

Twitter meldt het gebruik van automatisering op te voeren. Het bedrijf wil echter geen gebruikers verbannen op basis van geautomatiseerde tools, aangezien het twijfels zet bij de nauwkeurigheid hiervan.

Terug naar nieuws overzicht