Databricks voegt nieuwe functies toe aan Unified Data Analytics Platform

18-03-2020 | door: Wouter Hoeffnagel

Databricks voegt nieuwe functies toe aan Unified Data Analytics Platform

Databricks, leverancier van unified data analytics, voegt nieuwe functies toe aan zijn Unified Data Analytics Platform. De functies zorgen voor verbeterde securitycontroles en bieden proactieve beheer- en automatiseringsmogelijkheden voor de gehele levenscyclus van data en machine learning.

Nu datateams steeds vaker met analytics- en machine learning (ML) applicaties gaan werken, moeten ze de mogelijkheid hebben om op grote schaal veilig gebruik te maken van data. Dit is complex en kent risico’s, zeker wanneer er in een multicloud-omgeving wordt gewerkt. Securitymaatregelen zijn gefragmenteerd, waardoor het lastig is het bedrijfsbrede toegangsprotocol uit te breiden. Bovendien is securitybeheer vaak reactief en inefficiënt en worden processen zoals gebruikersbeheer handmatig uitgevoerd: een tijdrovend karwei. Het Unified Data Analytics Platform van Databricks pakt deze uitdagingen aan door organisaties te helpen al hun gebruikers en gegevens samen te brengen in een eenvoudige, schaalbare en veilige dienst die gebruik kan maken van de oorspronkelijke mogelijkheden van meerdere clouds.

"De grootste uitdaging voor organisaties vandaag de dag is het selecteren van een enterprise platform dat alle beschikbare data en alle mensen die daarmee werken kan beheren, zowel nu als in de toekomst", zegt David Meyer, Senior Vice President Product Management bij Databricks. Databricks stelt met haar platform klanten in staat data, bedrijfsanalyses en machine learning in de hele organisatie te ontsluiten.

Nieuwe functies

De nieuwe functies van het Databricks platform maken onder meer de volgende zaken mogelijk:

  • Cloud native security - Bedrijven kunnen al gebruikmaken van een volledig beheerde SaaS-service zonder de controle over hun gegevens te verliezen, door Databricks clusters binnen hun cloudaccount uit te voeren. De toevoeging van herroepbare data-encryptiesleutels die eigendom zijn van de klant, en aangepaste privénetwerken om de clusters uit te voeren, stelt klanten in staat om afgenomen diensten verder af te stemmen op hun unieke bedrijfs- en compliance-eisen.
  • Eenvoudig en proactief beheer - Om honderden teams met duizenden gebruikers te kunnen ondersteunen die honderdduizenden berekeningen creëren, zijn zichtbaarheid en controle van cruciaal belang. Voor volledige transparantie kunnen organisaties nu alle activiteiten in hun account controleren en analyseren, richtlijnen voor gebruikers opstellen, het budget controleren en de infrastructuur beheren.
  • Automatisering op schaal - Met een API-gestuurde aanpak stelt Databricks klanten nu in staat om snel analyses en ML te produceren met CI/CD (Continuous Integration and Continuous Delivery). Met de toevoeging van Git-ondersteuning, API's voor alles van gebruikersbeheer, werkplekvoorziening en clusterbeleid tot applicatie- en infrastructuurmonitoring, kunnen DevOps teams de hele data- en ML-levenscyclus automatiseren.

“Met de toevoeging van vereenvoudigd beheer stelt het Unified Data Analytics Platform van Databricks ons in staat om datagedreven besluitvorming mogelijk te maken voor alle teams binnen onze organisatie. Het gemak waarmee gebruikers toegevoegd kunnen worden, de native integratie van security met die van cloudaanbieders en de API’s voor alles wat je maar kunt bedenken: al deze dingen zorgen ervoor dat iedere medewerker binnen Wehkamp de beschikking heeft over de data en tools die hij of zij nodig heeft,” zegt Tom Mulder, Lead Data Scientist bij Wehkamp. “Nu we onze corporate identiteit en toegangsmaatregelen kunnen combineren met de cloudsecurity-oplossingen van onze cloudaanbieders, zijn onze datateams dankzij Databricks veilig aan het werk en halen zij alles eruit wat erin zit, ongeacht hoe onze cloudstrategie zich verder ontwikkelt.”

Terug naar nieuws overzicht