T-Systems Nederland lanceert adviestak voor Industry 4.0
19-03-2020 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

T-Systems Nederland lanceert adviestak voor Industry 4.0

T-Systems Nederland, onderdeel van Deutsche Telekom, zet een nieuwe adviestak op voor diensten en oplossingen rondom Industry 4.0. De adviestak ‘Digital Solutions’ richt zich op sectoren waar hyperconnectiviteit en data intelligence cruciaal zijn. Hiermee springt T-Systems in op de snel toenemende vraag naar advies-, ontwikkel- en implementatiediensten en schaalbare proof-of-concepts op dit gebied. Nederlandse klanten krijgen daarmee direct toegang tot de vijf Europese Innovatiecentra van Deutsche Telekom en hun Industry 4.0 ervaring en best practices.

T-Systems’ Digital Solutions levert de advies-, ontwikkel- en implementatiediensten. Onder leiding van T-Systems’ adviseurs kunnen IT en business gezamenlijk een digitalisering- en investeringsstrategie ontwikkelen op basis van reële Industry 4.0 cases. In het Utrechtse innovatiecentrum ondersteunt T-Systems klanten bij het ontwikkelen van nieuwe ideeën en concepten en kan men kennis maken met best practices en nieuwe technologieën die wereldwijd bewezen zijn.

Maakindustrie, transport & logistiek, FMCG en retail

De nieuwe adviestak zal zich in eerste instantie focussen op sectoren waarbij data en connectiviteit de ruggengraat vormen, zoals de maakindustrie, transport & logistiek, FMCG en retail. Sake Algra, Managing Director T-Systems Nederland: ”Industry 4.0 kent de hoogste toegevoegde waarde als IT en connectiviteit worden geïntegreerd. Helaas lopen veel Nederlandse bedrijven nog achter op dit punt. We zien dat het hen onvoldoende lukt om hun core ICT aan te laten sluiten op de innovaties ontwikkeld in de business en operatie. Als onderdeel van Deutsche Telekom zijn we als T-Systems in de unieke omstandigheid onze klanten te adviseren over zowel de waarde en gebruik van data als ook connectiviteit, zoals 5G. Zo helpen wij hen stap-voor-stap te transformeren naar een hyperconnected en datagedreven organisatie.”

Aansluitend op Industry 4.0 komt T-Systems dit jaar met drie technologieproposities op de markt: 5G Edge Computing, Industrial IoT en Data Analytics & Artificial Intelligence. Klanten kunnen experimenteren met deze technologieën in Nederland, maar ook in verschillende innovatiecentra in Europa. Hans Aaldering, Business Unit Directeur bij T-Systems Nederland: “Ons doel is dat organisaties echt ondervinden welke waarde deze technologieën kunnen toevoegen aan hun business of operatie. Digital Solutions is onderdeel van het Europese Innovatie Netwerk van Deutsche Telekom (DT) en dat geeft klanten directe toegang tot onze vijf high tech Innovation Labs.” In Darmstad, Israël, Berlijn, Budapest en Wenen worden in deze Labs op basis van open innovatie toepassingen ontwikkeld met 5G, blockchain, Artificial Intelligence, Data Analytics, Machine Learning, VR en AR, Industriële IoT, Edge Computing en Cloud.

Onderdeel van internationaal netwerk

Naast de Innovation Labs wordt de nieuwe adviestak ondersteund door de technologieconsultants van Detecon. Deze wereldwijde organisatie van Deutsche Telekom is verantwoordelijk voor strategieontwikkeling en realisatie van Industry 4.0 projecten. De kennis van mobiele netwerken binnen DT en de lokale zusterorganisatie T-Mobile biedt klanten ook toegang tot de laatste ontwikkelingen op het gebied van 4G/5G en IoT.

Terug naar nieuws overzicht
Mobility