ABN AMRO Ventures participeert in nieuwe financieringsronde Penta

19-03-2020 | door: Witold Kepinski

ABN AMRO Ventures participeert in nieuwe financieringsronde Penta

Penta, opgericht in december 2017, is een digitaal platform voor zakelijk bankieren met inmiddels ruim 16 duizend klanten. Ondernemers kunnen binnen enkele minuten een rekening openen. Ze krijgen dan een Duitse IBAN, pinpassen voor onkostenbeheer en andere financiële diensten. Naast het hoofdkantoor in Berlijn heeft Penta vestigingen in Milaan en Belgrado. ABN AMRO Ventures participeert in de eerste closing van een serie-B financiering ter waarde van EUR 18,5 miljoen, en is hierbij co-lead samen met RTP Global en HV Holtzbrinck Ventures. Ook Berliner Volksbank Ventures en Finleap doen mee.

Hugo Bongers, hoofd ABN AMRO Ventures: “We investeren in Penta omdat we vertrouwen hebben in het dynamische en doorgewinterde managementteam, voor ons oude bekenden. We staan achter hun visie om mkb’ers via bankdiensten te ondersteunen. In Duitsland speelt Penta een cruciale rol bij het van binnenuit transformeren van zakenbankieren. We zien mooie kansen voor samenwerking en informatie-uitwisseling tussen Penta en ons eigen digitale aanbod aan het Nederlandse mkb, waaronder natuurlijk New10. Net als de eerdere investeringen van ABN AMRO Ventures biedt ook deze toegang tot het lokale fintech ecosysteem en tot de bedrijven, investeerders en grote spelers daarbinnen.”

Marko Wenthin, CEO & medeoprichter van Penta: “We zijn enorm blij met de steun van een grote en strategische partner als ABN AMRO Ventures voor onze visie: het opnieuw uitvinden van zakelijk bankieren voor kleine en middelgrote bedrijven. Het mkb is immers de motor van de binnenlandse economie. Onze benadering is om een platform voor mkb’ers te bouwen dat uitgaat van hun behoeften en echt alle diensten onder één dak biedt. Dit reikt veel verder dan bankieren. Het aantrekken van meer investeerders levert ons veel op: een breder Europees netwerk, meer samenwerkingsmogelijkheden in de toekomst en aanzienlijk snellere groei. We kennen ABN AMRO Ventures al heel lang en hopen in de toekomst de investering en de samenwerking verder uit te breiden.”

De investering in Penta is de elfde investering van ABN AMRO Ventures, voorheen ABN AMRO Digital Impact Fund. ABN AMRO Ventures is het durfkapitaalfonds van de bank, waarmee strategisch geïnvesteerd wordt in innovatieve technologiebedrijven, met als doel onze digitale transformatie te versnellen. Het fonds is EUR 100 miljoen groot, en heeft posities in Fenergo, Trifacta, Thetaray, Tealium, Tink, BehavioSec, solarisBank, Ockto en Crosslend. Eerder is geïinvesteerd in Cloud Lending Solutions (exit in 2018).

Terug naar nieuws overzicht