Samsung: Vraag naar smartphones daalt, terwijl vraag naar datacenterchips stijgt

De Galaxy Z Flip van Samsung

19-03-2020 | door: Wouter Hoeffnagel

Samsung: Vraag naar smartphones daalt, terwijl vraag naar datacenterchips stijgt

Samsung Electronics verwacht zijn verkoopcijfers voor smartphones en consumentenelektronica dit jaar te zien teruglopen door het coronavirus. Tegelijkertijd zorgt een stijgende vraag vanuit datacenters juist voor herstel in geheugenchipmarkten.

Dit maakt Samsung bekend tijdens een aandeelhoudersvergadering in het Zuid-Koreaanse Seoul, meldt Reuters. "De wereldwijd smartphonemarkt zou naar verwachting dit jaar groeien, maar nu er tekenen zijn dat het virus langer voortduurt krimpt de smartphonemarkt juist. De vraag naar 5G-smartphones groeit naar verwachting", aldus Koh Dong-jin, president van Samsung's mobiele en netwerk business, op de vergadering.

Chief Executive Kim Ki-nam verwacht tegelijkertijd dat Samsung's chipverkopen naar verwachting juist stijgen. Dit is onder meer toe te schrijven aan een vermindering van de handelsspanningen tussen de Verenigde Staten (VS) en China. De verwachting van Samsung op dit gebied is opvallend, aangezien andere chipfabrikant zoals Broadcom hun verwachtingen juist hebben verlaagd met het oog op het coronavirus.

Terug naar nieuws overzicht
Mobility