Wouter Hoeffnagel - 19 maart 2020

Samsung verwacht lagere smartphoneverkoop door coronavirus

Samsung verwacht lagere smartphoneverkoop door coronavirus image

Samsung Electronics verwacht zijn verkoopcijfers voor smartphones en consumentenelektronica dit jaar te zien teruglopen door het coronavirus. Tegelijkertijd zorgt een stijgende vraag vanuit datacenters juist voor herstel in geheugenchipmarkten.

Dit maakt Samsung bekend tijdens een aandeelhoudersvergadering in het Zuid-Koreaanse Seoul, meldt Reuters. "De wereldwijd smartphonemarkt zou naar verwachting dit jaar groeien, maar nu er tekenen zijn dat het virus langer voortduurt krimpt de smartphonemarkt juist. De vraag naar 5G-smartphones groeit naar verwachting", aldus Koh Dong-jin, president van Samsung's mobiele en netwerk business, op de vergadering.

Chief Executive Kim Ki-nam verwacht tegelijkertijd dat Samsung's chipverkopen naar verwachting juist stijgen. Dit is onder meer toe te schrijven aan een vermindering van de handelsspanningen tussen de Verenigde Staten (VS) en China. De verwachting van Samsung op dit gebied is opvallend, aangezien andere chipfabrikant zoals Broadcom hun verwachtingen juist hebben verlaagd met het oog op het coronavirus.

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!