Ingram Micro vecht Franse boete aan

20-03-2020 | door: Witold Kepinski

Ingram Micro vecht Franse boete aan

De Franse antimededingingswaakhond Autorité de la Concurrence legde onlangs Apple, Ingram Micro en Tech Data boetes op wegens machtsmisbruik en het inperken van de concurrentie. Apple krijgt een boete van 1,1 miljard euro opgelegd, Ingram Micro van 62 miljoen euro en Tech Data van 76 miljoen euro. Ingram Micro is het daarmee niet eens en zal de boete aanvechten bij de rechtbank zo meldt de distributeur op zijn website.

Ingram Micro meldt:

Ingram Micro is absoluut teleurgesteld over het besluit van de Franse mededingingsautoriteit. In overeenstemming met de lokale regelgeving heeft Ingram Micro France opgeroepen tot een buitengewone vergadering van de ondernemingsraad met zijn werknemersvertegenwoordigers om de impact van de beslissing te bespreken.

De Franse mededingingsautoriteit heeft Ingram Micro buitensporig bestraft vanwege zogenaamde beperkte praktijken jegens haar wederverkopers, die naar hun mening een negatieve impact hebben op consumenten in Frankrijk. Deze beweringen zijn absoluut onjuist.
De IT-distributiemarkt in Frankrijk, en met name de distributie van Apple-producten, is uiterst concurrerend voor IT-distributeurs. Ingram Micro blijft standvastig en heeft er alle vertrouwen in dat haar acties en bedoelingen altijd zijn geweest om IT-producten naar haar klanten in Frankrijk te brengen tegen de best mogelijke waarde propositie en in overeenstemming met de toepasselijke wetgeving. Ingram Micro heeft de toepasselijke wetgeving in dit specifieke geval volledig nageleefd en is van plan dit besluit krachtig aan te vechten bij de Franse rechterlijke macht.

Ingram Micro vertrouwt volledig op de onpartijdigheid van de Franse rechtbanken. Ingram Micro heeft de toepasselijke wetgeving in dit specifieke geval volledig nageleefd en is van plan dit besluit krachtig aan te vechten bij de Franse rechterlijke macht. Ingram Micro vertrouwt volledig op de onpartijdigheid van de Franse rechtbanken. Ingram Micro heeft de toepasselijke wetgeving in dit specifieke geval volledig nageleefd en is van plan dit besluit krachtig aan te vechten bij de Franse rechterlijke macht. Ingram Micro vertrouwt volledig op de onpartijdigheid van de Franse rechtbanken.

Terug naar nieuws overzicht
Hardware