Google Translate Android app kan spraak in vreemde talen transcriberen

20-03-2020 | door: Witold Kepinski

Google Translate Android app kan spraak in vreemde talen transcriberen

Vanaf heden kunnen gebruikers de Google Translate Android app gebruiken om spraak in vreemde talen te transcriberen terwijl een conversatie plaatsvindt. Alleen voor Nederlandse spraak is het nog even wachten.

Transcribe wordt de komende dagen geïmplementeerd met ondersteuning voor elke combinatie van de volgende acht talen: Engels, Frans, Duits, Hindi, Portugees, Russisch, Spaans en Thais.

"Om de transcriptie-functie uit te proberen, gaat u naar uw Translate-app op Android en zorgt u ervoor dat u over de nieuwste updates uit de Play Store beschikt. Tik op het pictogram "Transcriberen" in het startscherm en selecteer de bron- en doeltalen in de taalkeuzelijst bovenaan. U kunt de transcriptie onderbreken of opnieuw starten door op het microfoonpictogram te tikken. Je kunt ook het originele transcript zien, de tekstgrootte wijzigen of een donker thema kiezen in het instellingenmenu", aldus Google. "We blijven spraakvertalingen in verschillende situaties beschikbaar maken. Op dit moment werkt de transcribeerfunctie het beste in een rustige omgeving met één persoon tegelijk. In andere situaties zal de app nog steeds zijn best doen om de essentie te geven van wat er wordt gezegd. De gespreksmodus in de app blijft je helpen om een ??heen en weer vertaald gesprek met iemand te voeren."  

Terug naar nieuws overzicht
Mobility