Wouter Hoeffnagel - 22 maart 2020

Acronis kiest Western Digital voor wereldwijde storage

Acronis kiest Western Digital voor wereldwijde storage image

Acronis zet de Ultrastar Data60 en Ultrastar Data102 hybride opslagplatforms van Western Digital in. Een nieuwe schaalbare architectuur voor de 14 wereldwijde datacenters van Acronis is ontworpen door technologiepartner DIAWAY OÜ.

Fase één van de geplande reorganisatie is inmiddels voltooid. Het grootste deel van zijn wereldwijde opslaginfrastructuur is in deze fase geüpgraded met Western Digital Ultrastar-platforms. De wereldwijde omgeving beschikt nu een capaciteit van meer dan 220 petabytes (PB), wat verder wordt uitgebreid. Met de Ultrastar-opslag wil Acronis de opslagacquisitie en operationele kosten verlagen, en tegelijkertijd het beheer vereenvoudigen. Het gebruik van een gestandaardiseerde wereldwijde opslagarchitectuur vereenvoudigt capaciteitsplanning en maakt kosten voorspelbaarder.

HDD en SDD

Ultrastar Data60 en Data102 zijn 12 Gb/s SAS JBOD's met hoge dichtheid en hoge capaciteit. Ze kunnen geconfigureerd worden met maximaal 60 en 102 harde schijven (HDD's). Maximaal 24 daarvan kunnen geconfigureerd worden met (SSD's) in een compacte 4U-vormfactor, met tot 900 TB en 1,5 PB onbewerkte capaciteit. Dit maakt het mogelijk naar eigen inzicht HDD- en SDD-combinaties te maken om capaciteit, prestaties en kosten af te stemmen. Dit zijn volgens Acronis sleutelelementen van de volgende generatie gedesaggregeerde opslag en softwaregedefinieerde opslagsystemen (SDS). Het Ultrastar-portfolio bevat functies zoals IsoVibe-technologie voor trillingsisolatie om consistente prestaties te behouden onder zware werklasten en ArcticFlow-technologie voor thermische zonekoeling, een efficiënte koeloplossing die de betrouwbaarheid van de schijf verbetert.

“Als bedrijf hangt onze groei af van ons vermogen om klanten efficiënte en betrouwbare cyberbeveiligingsoplossingen aan te bieden tegen een betaalbare prijs. DIAWAY OÜ is een integrator die onze behoeften echt begrijpt”, zegt Alex Beyk, director of global technical operations bij Acronis, zegt over de samenwerking. “Met Western Digital krijgen we een opslagoplossing die we kunnen vertrouwen, met totale eigendomskosten die andere opslagleveranciers niet konden evenaren. Standaardisatie op Ultrastar-platforms voor onze wereldwijde opslaginfrastructuur was een makkelijke beslissing.”

"We zorgen ervoor dat onze klanten de meest geschikte oplossingen selecteren die bij hun behoeften passen", zegt Alexander Ragel, managing partner bij DIAWAY OÜ. “Western Digital zet zich in om modulaire en efficiënte platforms te bieden die we gebruiken bij het ontwerpen van multi-petabyte-achtige omgevingen voor onze klanten. Wij zijn van mening dat Western Digital perfect past bij Acronis.”

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!