Witold Kepinski - 23 maart 2020

AWS ondersteunt met cloud platform onderzoek naar coronavirus

Public cloud gigant en hyperscaler AWS lanceert het AWS Diagnostic Development Initiative om snel een oplossing te vinden die het coronavirus tegenhoudt. Dit is een programma ter ondersteuning van klanten die eraan werken om betere, nauwkeurigere diagnostische oplossingen sneller op de markt te brengen en een betere samenwerking tussen organisaties die aan soortgelijke problemen werken, te bevorderen.

Als onderdeel hiervan doet AWS een initiële investering van 20 miljoen dollar om diagnostisch onderzoek, innovatie en ontwikkeling te versnellen om een gezamenlijk begrip en detectie van COVID-19 en andere innovatieve diagnostische oplossingen te versnellen om toekomstige uitbraken van infectieziekten te verminderen.

Er zal voor financiering worden gezorgd door middel van een combinatie van AWS in-kind credits en technische ondersteuning om de onderzoeksteams van AWS klanten te helpen het volledige potentieel van de cloud te benutten om deze uitdaging aan te gaan.

Het programma staat open voor geaccrediteerde onderzoeksinstellingen en privé-entiteiten die AWS gebruiken om onderzoeksgeoriënteerde worklaods te ondersteunen voor de ontwikkeling van point-of-care-diagnostiek (testen die thuis of in een kliniek kunnen worden uitgevoerd met dezelfde dagresultaten). Gezien de behoefte zal de nadruk in eerste instantie op COVID-19 liggen, maar AWS zal ook andere diagnostische projecten voor infectieziekten overwegen te steunen.

Lees meer op de site van AWS.

Door: Witold Kepinski

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!