Cisco trekt miljoenen dollars uit in strijd tegen coronavirus

Cisco CEO Chuck Robbins

23-03-2020 | door: Redactie

Cisco trekt miljoenen dollars uit in strijd tegen coronavirus

Cisco trekt miljoenen dollars uit in strijd tegen coronavirus. Dit meldt Cisco ceo Chuck Robbins in een blog. Er is 225 miljoen dollar gereserveerd voor diverse projecten en instanties.

Onze wereld verandert van dag tot dag en het is overweldigend voor bedrijven, overheden, families en individuen wereldwijd. De pandemie van Coronavirus-19 (COVID-19) zorgt ervoor dat we in een dynamische en intense tijd leven en we blijven al onze belanghebbenden helpen om door deze moeilijkheden te navigeren, zoals we altijd doen.

Vorige week deelde ik onze toewijding om onze klanten, partners en mensen over de hele wereld te helpen profiteren van technologie in deze tijd van enorme en plotselinge transformatie. Sindsdien is er veel veranderd. Velen van ons passen zich aan aan thuiswerken en sociale afstand terwijl we allemaal werken om dit nieuwe normaal te begrijpen. Door dit alles is één ding duidelijk geworden: Cisco moet en zal nog meer doen om anderen te helpen reageren op deze wereldwijde pandemie.

Veel mensen in onze gemeenschappen worstelden al vóór deze tragische pandemie. Mensen die al kwetsbaar waren, lopen nog meer risico's voor hun gezondheid, stabiliteit, huisvesting en welzijn. Non-profitorganisaties worstelen om hun bevolking van dienst te zijn, aangezien het aantal vrijwilligers afneemt als gevolg van sociale distantiëringspraktijken en donaties risico lopen vanwege financiële zorgen.

Daarom zet Cisco 225 miljoen dollar in contanten, in natura en geplande giften in om zowel de wereldwijde als de lokale reactie op COVID-19 te ondersteunen. Bovendien verzamelen we onze 77.000 werknemers en moedigen we hen aan om te geven wat ze kunnen om onze gemeenschapspartners in de frontlinie te helpen hun activiteiten in deze tijd van nood te versterken.

Ondersteuning van wereldwijde inspanningen
Als onderdeel van onze toewijzing wijzen we 8 miljoen dollar in contanten en 210 miljoen dollar aan producten toe aan de wereldwijde reactie op het coronavirus. We richten deze middelen op het ondersteunen van gezondheidszorg en onderwijs, respons van de overheid en kritische technologie. Een deel hiervan gaat naar het COVID-19 Solidarity Response Fund van de United Nations Foundation, dat de wereldwijde inspanningen van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) ondersteunt om de verspreiding van COVID-19 te helpen voorkomen, detecteren en beheersen.

Via ons Country Digital Acceleration (CDA) -programma verstrekken we financiering aan staatshoofden, overheidsinstanties en bedrijven om snel COVID-19-gerelateerde technologieoplossingen in te zetten. We bieden ook mensen in de frontlinie toegang tot onze cruciale technologieën met onze gratis Webex- en beveiligingsaanbiedingen. Tot op heden helpen we meer dan 2,2 miljoen mensen online te beveiligen en Webex heeft virtuele responsbijeenkomsten voor de Franse, Canadese, Duitse, Colombiaanse en andere regeringen over de hele wereld gefaciliteerd.

Ondersteunende non-profitorganisaties
Ik kan met trots zeggen dat duizenden Cisco-medewerkers in gemeenschappen in 180 landen gefocust zijn op het helpen op elke mogelijke manier. We hebben de afgelopen maanden een stortvloed van werknemers gezien die zich inzetten om bij te dragen aan de non-profitorganisaties die hun gemeenschappen helpen. Om dit te ondersteunen, heeft Cisco Foundation een campagne gelanceerd om tot $ 5 miljoen aan beurzen en bijpassende fondsen toe te wijzen om dit mogelijk te maken.

We hebben ook verschillende fondsen opgericht om een reeks niet-gouvernementele organisaties in APJC, EMEAR, Noord- en Zuid-Amerika en de San Francisco Bay Area te ondersteunen. Daarnaast lanceren we deze week een 72-uursactiecampagne voor medewerkers - 'Let's Give Together' - om donaties aan deze fondsen te stimuleren en om te zien hoeveel we binnen een paar dagen kunnen inzamelen. Ik ben zo enthousiast dat onze teams virtueel samenwerken om deze doelen te ondersteunen. Om dit te ondersteunen, heeft Cisco Foundation een campagne voor matching van medewerkers gelanceerd met een totale donatie van maximaal $ 4 miljoen, en wijst $ 1 miljoen toe aan aanvullende beurzen om non-profitpartners te helpen

Samenwerken in Silicon Valley
In onze eigen achtertuin werken we nauw samen met de Silicon Valley Community Foundation, Destination: Home, Second Harvest en leiders van verschillende technologiebedrijven. Ik was nederig toen ik zag dat meer dan 30 CEO's vorige week bij elkaar kwamen en de komende dagen en weken steun voor deze en andere organisaties in ons gebied beloofden.

Om te bewijzen hoe snel Silicon Valley-bedrijven kunnen samenwerken om deze uitdagingen aan te gaan, kondigen Cisco en verschillende andere bedrijven morgen een financieel ondersteuningsprogramma van meerdere miljoenen aan voor risicovolle mensen. Met steun van Santa Clara County Supervisor Cindy Chavez, San Jose Mayor Sam Liccardo en Destination: Home's CEO Jen Loving, zullen we in deze periode snel mensen met een laag inkomen kunnen ondersteunen.

Het pad voorwaarts
Als we samen onze weg voorwaarts uitstippelen, weet ik zeker dat onze mensen zullen blijven doen wat goed is voor de wereld. De afgelopen weken ben ik ongelooflijk geïnspireerd door de manier waarop ik mensen heb zien samenkomen, binnen en buiten Cisco, en dit geeft me enorme hoop. We zullen de impact van COVID-19 op onze werknemers, klanten, partners en gemeenschappen blijven volgen en andere manieren evalueren die we kunnen helpen als de dingen evolueren. Hoewel onze wereld anders zal zijn naarmate we naar de toekomst gaan, is het belangrijk dat we ons blijven concentreren op het maken van een positieve impact op alle mogelijke manieren.

Terug naar nieuws overzicht