IT-services bedrijven worden hard geraakt door coronavirus

24-03-2020 | door: Redactie

IT-services bedrijven worden hard geraakt door coronavirus

Hoewel alle technische sectoren negatief worden beïnvloed door het coronavirus, zullen bedrijven die zich bezighouden met IT-services het hardst worden getroffen, zegt onderzoeksbureau GlobalData.

Het coronavirus (COVID-19) zal in 2020 verreweg de meeste impact hebben op de technologie-industrie. Het zal een enorme druk uitoefenen op de wereldeconomie, die drie maanden of langer effectief zal worden stopgezet. Het is in feite een stresstest voor het vermogen van bedrijven om extreme schokken het hoofd te bieden. COVID-19 zal de financiële robuustheid van bedrijven testen en velen zullen deze beginfase niet overleven. Bijna alle anderen zullen een aanzienlijke omzetdaling lijden, zegt GlobalData, een data- en analysebedrijf.

GlobalData heeft een volledig herzien rapport gepubliceerd, Tech, Media & Telecom Trends 2020, om de impact van COVID-19 op 17 afzonderlijke technologie-, media- en telecom (TMT) -sectoren en toonaangevende bedrijven weer te geven en te analyseren. Het bespreekt de korte- en langetermijneffecten van COVID-19 op elke sector, en rangschikt per bedrijf de individuele impact van COVID-19 - naast negen andere thema's die van invloed zijn op die sector. Uit het rapport bleek dat alle sectoren negatief zullen worden beïnvloed, waarbij IT-services de somberste vooruitzichten voor de lange termijn laten zien.

Stuart Ravens, hoofdanalist voor thematisch onderzoek bij GlobalData, merkt op: “De IT-dienstensector zal het zwaarst worden getroffen. De pijn op korte termijn die het zal ervaren bij het proberen op te leveren van bestaande projecten terwijl zijn klanten drie maanden opgesloten zitten, zal worden vervangen door de pijn op lange termijn van een enorme vertraging in IT-projecten, aangezien bedrijven de uitgaven zullen terugschroeven. "

Terug naar nieuws overzicht