KubeCF voegt zich bij Cloud Foundry Foundation

24-03-2020 | door: Witold Kepinski

KubeCF voegt zich bij Cloud Foundry Foundation

Cloud Foundry Foundation, de thuisbasis van open source-projecten die de ervaring van ontwikkelaars vereenvoudigen, heeft aangekondigd dat KubeCF een incubatieproject is geworden onder de Foundation en versie 1.0 heeft uitgebracht.

KubeCF is een open source distributie van Cloud Foundry Application Runtime (CFAR) ontworpen om bovenop Kubernetes te draaien. De distributie werkt samen met de cf-operator van Project Quarks om releases die zijn gebouwd vanuit cf-deployment te implementeren en te beheren, en kan worden geconfigureerd om Kubernetes te gebruiken als de onderliggende containerplanner met behulp van het werk van Project Eirini.

"We zijn erg blij dat het KubeCF-project is geïncubeerd met de Cloud Foundry Foundation en we zijn blij met de ondersteuning en feedback die we hebben ontvangen van de Runtime PMC en Cloud Foundry Kubernetes SIG", aldus Thomas Di Giacomo, president Engineering and Innovation bij SUSE. "Nu onder gemeenschapsbestuur kan het KubeCF-project gemakkelijker worden ontwikkeld door de brede gemeenschap van Cloud Foundry-bijdragers, zodat deze belangrijke technologie zich ontwikkelt op manieren die voor iedereen het nuttigst zijn."

KubeCF werd bijgedragen aan de Stichting door SUSE, die het al heeft geproduceerd en gecommercialiseerd. Na gesprekken tussen SAP, IBM en SUSE op Cloud Foundry Summit Europe 2017, werd het eerste upstream-initiatief "Containerizing Cloud Foundry" gestart. Dit resulteerde in de creatie van Eirini voor het plannen van gebruikers-apps op Kubernetes en Quarks voor het implementeren en beheren van BOSH-releases op Kubernetes.

“Na het opstellen van het initiatief merkten we dat één belangrijk onderdeel ontbrak; distributie van CFAR voor Kubernetes ', aldus Chip Childers, CTO van Cloud Foundry Foundation. “Met KubeCF kunnen we de leemte opvullen door een repository te bouwen die alle componenten van CFAR samenbrengt in een distributie. We zijn verheugd dat KubeCF meedoet als incubatieproject en in de toekomst een productieve relatie voortzet. ”

Open source-gebruikers die nu Cloud Foundry op Kubernetes willen, kunnen dat nu van KubeCF krijgen. Het biedt de volledige CFAR-ervaring, slaagt voor acceptatietests en zal binnenkort ten minste twee gecertificeerde commerciële releases ondersteunen. Ga hier aan de slag met KubeCF: https://github.com/cloudfoundry-incubator/kubecf/releases

Cloud Foundry is een open source-technologie die wordt ondersteund door de grootste technologiebedrijven ter wereld, waaronder Dell EMC, Google, IBM, Microsoft, SAP, SUSE en VMware, en wordt gebruikt door leiders in productie, telecommunicatie en financiële diensten. Alleen Cloud Foundry levert de snelheid die nodig is om continu apps te leveren met de snelheid van zakendoen. De op containers gebaseerde architectuur van Cloud Foundry voert apps uit in elke taal naar keuze van de cloud: Amazon Web Services (AWS), Google Cloud Platform (GCP), IBM Cloud, Microsoft Azure, OpenStack, VMware vSphere en meer. Met een robuust services-ecosysteem en eenvoudige integratie met bestaande technologieën, is Cloud Foundry de moderne standaard voor bedrijfskritische apps voor wereldwijde organisaties aldus Cloud Fondry.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud