Klippa doneert servercapaciteit aan Corona-project van Stanford

24-03-2020 | door: Witold Kepinski

Klippa doneert servercapaciteit aan Corona-project van Stanford

Het Groningse softwarebedrijf Klippa doneert nu ongebruikte servercapaciteit aan [email protected] van Stanford University. De universiteit probeert een behandeling voor het COVID-19 virus te vinden door het complexe proces van eiwitvouwing te simuleren. Er is veel computing power nodig voor de talloze berekeningen en bedrijven kunnen hun ongebruikte capaciteit inzetten.

Yeelen Knegtering, ceo en medeoprichter van Klippa: “We zijn een jong en vitaal softwarebedrijf en we willen niet stilzitten tot deze crisis voorbij is. Aangezien we niet actief zijn in de medische branche, kunnen we niet rechtstreeks bijdragen aan het vinden van medicatie, maar we zijn bereid alles te doen wat we kunnen. Daarom hebben we besloten deel te nemen aan een Graphics Processing Units-project van [email protected]

[email protected] gebruikt de verwerkingscapaciteit van netwerkcomputers voor hun simulaties. Door zoveel mogelijk potentiële bewegingen van eiwitten te simuleren, kunnen zij erachter komen hoe men ziekten zoals COVID-19 kan behandelen. Virussen gebruiken eiwitten om ons immuunsysteem te onderdrukken en zichzelf te reproduceren. Om het coronavirus aan te pakken, wil [email protected] begrijpen hoe deze virale eiwitten werken en hoe zij therapeutica kunnen ontwerpen om ze te stoppen.

Het project heeft 1 miljoen donateurs nodig en de software is beschikbaar voor Windows, Mac en Linux.

Terug naar nieuws overzicht
Datacenter