Betaallimiet voor contactloos betalen opgehoogd

24-03-2020 | door: Wouter Hoeffnagel

Betaallimiet voor contactloos betalen opgehoogd

Het betaallimiet voor contactloos betalen is opgehoogd naar 50 euro. Dit bedrag was eerder 25 euro. Dankzij de maatregel hoeven klanten minder vaak het pinautomaat aan te raken.

Dit maakt de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) bekend. De wijziging is op afstand doorgevoerd en is bij de nagenoeg alle supermarkten en drukbezochte winkels klaar zijn. Eerder werd ook het cumulatieve limiet verhoogd van 50 naar 100 euro. Dit limiet is van toepassing op meerdere contactloze betalingen zonder pincode achter elkaar.

“Hoe minder consumenten een betaalautomaat moeten aanraken om hun pincode in te tikken, hoe beter. Voor ons is wel belangrijk dat de banken eventueel misbruik blijven vergoeden tot de hogere limieten", zegt Sandra Molenaar, directeur Consumentenbond. 

“Wij zijn blij met deze snelle actie. We vragen klanten al om zoveel mogelijk te pinnen, liefst met een contactloze bankpas, mobiele telefoon of wearable” aldus Eus Peters, directeur Raad Nederlandse Detailhandel. “Dat dit nu ook voor grotere aankopen zonder pincode kan, helpt enorm.”

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Financieel