Pegasystems introduceert low-code Pega Express ontwikkelmethode

27-03-2020 | door: Wouter Hoeffnagel

Pegasystems introduceert low-code Pega Express ontwikkelmethode

Pegasystems, leverancier van digital transformation toepassingen, lanceert Pega Express. Deze nieuwe low-code softwareontwikkelmethode is geïntegreerd in het Pega Platform. De methode begeleidt gebruikers stapsgewijs bij het snel ontwerpen en implementeren van Minimum Lovable Products (MLP's), maar ook bij de toekomstige doorontwikkeling en uitbreiding daarvan.

De Pega Express methode maakt gebruik van een design thinking benadering via een drag-and-drop-interface binnen de App Studio-omgeving van het Pega Platform. Met de methode kunnen appbouwers onder meer 'micro journeys' en bijbehorende processen ontwikkelen. Dit zijn kleine, maar belangrijke casetypes binnen een applicatie, zoals een vraag over service, klachtafhandeling of het onboarden van een nieuwe partner.

Selecteren van verschillende persona’s en kanalen

App-bouwers creëren verschillende persona's en definiëren de manier waarop deze gebruikers de app hiervoor inzetten. Zo kunnen de bouwers specificeren hoe een klant, een medewerker van de klantenservice of een kredietbeheerder in de verschillende stadia van de micro-journey communiceren met een nieuwe app voor het afsluiten van leningen. De app-bouwers zetten de kanalen in die zijn afgestemd bij het individu, zoals een zelfbedieningsportaal, mobiel apparaat of een desktoptoepassing.

Pega vereenvoudigt de integratie van data. Het biedt een overzicht van relevante databronnen, zoals CRM, ERP of andere databases. Dit wordt getoond op één scherm. Voor app-bouwers is het hierdoor makkelijker om de volledigheid van de gegevens van elke micro-journey te valideren en een document aan te maken van wie wat deed in elke fase.

Applicaties automatisch gegenereerd

Zodra deze basiselementen zijn gedefinieerd, genereert het Pega Platform met één muisklik automatisch de applicatie en de bijbehorende documentatie. Organisaties kunnen binnen enkele weken hun eerste productrelease - of hun MLP - creëren. Dankzij de Pega Express-methode kunnen organisaties nieuwe app-functionaliteit toevoegen op het moment dat daar behoefte aan is. Dit zorgt voor een snelle time-to-value van zowel de eerste release als de daaropvolgende versies.

“Het integreren van design thinking in de manier waarop applicaties worden gebouwd, brengt digitale transformatie in een stroomversnelling", zegt Derk-Jan Brand, VP en Managing Director Benelux & Nordics, Pegasystems. "Door de Pega Express-methode toe te passen binnen het Pega-platform, zijn organisaties meer betrokken bij de systemen die de business draaiende houden, en bij de doorontwikkeling ervan. Daardoor is het mogelijk om snel in te spelen op de behoeften van klanten en concurrenten voor te blijven."

Beschikbaarheid

De Pega Express methode is sinds eind februari beschikbaar in release 8.4 van het Pega Platform.

Terug naar nieuws overzicht