Kaspersky geeft zorginstellingen gratis licenties tijdens COVID-19 pandemie

26-03-2020 | door: Wouter Hoeffnagel

Kaspersky geeft zorginstellingen gratis licenties tijdens COVID-19 pandemie

Sinds de Corona-uitbraak grijpen cybercriminelen hun kans en liften mee op de enorme informatiebehoefte. Hackers verspreiden via verschillende wegen kwaadaardige software die nu ook is gericht op de zorg. Om de medische sector een hart onder de riem te steken, biedt Kaspersky haar belangrijkste endpoint-beveiligingsproducten gratis voor medische organisaties. Het bedrijf wil hen hiermee helpen beschermd te blijven tegen cyberdreigingen tijdens deze pandemie. Alle producten zijn gedurende zes maanden gratis beschikbaar.

In deze kritieke situatie staan zorginstellingen onder enorme druk, terwijl ze tegelijkertijd een enorme verantwoordelijkheid dragen. Alle krachten worden gemobiliseerd voor het redden van mensenlevens en het bestrijden van de infectie. Zeker nu is het voor ziekenhuizen en medische instellingen belangrijk om de stabiliteit van de medische apparatuur te waarborgen en ervoor te zorgen dat gegevens voortdurend beschikbaar zijn. Ondertussen moet ook de privacy van de kritische patiënten-informatie worden beschermd.

Om medische organisaties te helpen het hoofd te bieden aan de druk en de cybersecurity risico's die in deze periode ontstaan, maakt Kaspersky haar belangrijkste securityoplossingen gratis beschikbaar voor een periode van zes maanden. Hieronder vallen producten voor de bescherming van endpoints en cloudinfrastructuren. Neem voor een gratis licentie contact op met lokale resellers of met Kaspersky zelf.

Bedrijfsleven

Naast de zorg krijgt ook het bedrijfsleven te maken met cyberdreigingen. Om bedrijven te helpen de veiligheid van het werken en samenwerken op afstand te garanderen, breidt Kaspersky de gratis proefversie van de vernieuwde Kaspersky Security for Microsoft Office 365 uit tot zes maanden. De nieuwe versie van Kaspersky Security for Microsoft Office 365 maakt SharePoint Online en het veilig delen van bestanden mogelijk binnen Microsoft Teams. De oplossing beschermt niet alleen inboxen tegen schadelijke phishing e-mails, maar zorgt er ook voor dat alleen schone en betrouwbare bestanden toegang hebben tot SharePoint Online. Daarnaast biedt de oplossing de eerder beschikbare bescherming voor Exchange Online en OneDrive.

Meer informatie over Kaspersky Security for Microsoft Office 365 en toegang tot de gratis proefversie hier te vinden.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Security, Zorg