Video talkshow op vrijdag: hoe zet je technologie in tegen de crisis?

Danny Frietman

Video talkshow op vrijdag: hoe zet je technologie in tegen de crisis?

Rogier Klimbie

Video talkshow op vrijdag: hoe zet je technologie in tegen de crisis?

26-03-2020 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Video talkshow op vrijdag: hoe zet je technologie in tegen de crisis?

Dutch IT Channel heeft een samenwerking afgesloten met GovTechNL voor een wekelijkse videotalkshow over de kracht van digitale innovatie in Nederland. De talkshow wordt geleid door moderatoren en oprichters van GovTechNL, Danny Frietman en Rogier Klimbie. Zij spreken wekelijks met mensen die zich sterk maken voor verdere innovatie van Nederlandse digitale infrastructuur en maatschappij. De talkshow is te zien op dutchitchannel.nl , executive-people.nl en het YouTube kanaal van GovTechNL. De uitzending is tevens als podcast te beluisteren op het Soundcloud kanaal van GovTechNL.

De eerste editie van de GovTechNL video talkshow is vanaf vrijdag 27 maart 2020 te zien en te beluisteren. De gasten zijn Jan Middendorp (VVD), Stijn Grove (DDA) en Petra Claessen (BTG).

De week daarna op vrijdag 3 april zijn Lotte de Bruijn (NLdigital), Perry van der Weyden (Rijkswaterstaat) en Willem Offerhaus (KPN) en Eric Overvoorde (RHDV) de deelnemende gasten.

Danny Frietman, medeoprichter van GovTechNL: “De corona crisis vergt ontzettend veel van ons kritische digitale infrastructuur. Zonder de datacenters, zonder de telecom operators, zonder de software, hardware en services leveranciers zou ons land al veel eerder tot stilstand gekomen zijn.” Ook de dialoog met de overheid is cruciaal vervolgt Rogier Klimbie, omdat veel ambtenaren nu thuis werken en gebruik maken van deze digitale infrastructuur. “De private sector, ‘incumbents’ maar ook startups en scaleups kunnen helpen de nieuwe uitdagingen aan te pakken. GovTechNL is vorig jaar gecreëerd om juist deze dialoog tussen publieke en private organisaties te faciliteren rondom digitalisering en tech en we gebruiken nu dit momentum om deze dialoog te faciliteren.”

Impact Digital & Tech

GovTechNL gaat in deze wekelijkse online videotalkshow mensen belichten die zich dagelijks sterk maken over de kracht van digital voor de Nederlandse economie en maatschappij. Frietman: “Tijdens deze online video talkshow voeren we gesprekken met stakeholders uit het publieke domein, brancheorganisaties, belangrijke tech vendoren, tech-startups en scale-ups, ondernemers en studenten. We spreken met mensen uit alle sectoren om juist het momentum van deze ‘shift’ in werken en de impact van ‘digital en ‘tech’ te benadrukken. De videotalkshow is een kans voor de tech sector om hun visie en innovatiekracht te laten zien en Nederland te verbinden.”

Verbinden

Witold Kepinski, Director Content en Editor in Chief van mediapartner Dutch IT Channel: “De coronacrisis heeft een diepe impact op mensen en de economie. Maar dankzij de Nederlandse digital infrastructuur en betrokken mensen die actief zijn in de Nederlandse ICT-branche kunnen we dit virus en andere uitdagingen gezamenlijk oplossen. We zijn verheugd dat mensen uit de politiek, het bedrijfsleven, overheden en de wetenschap enthousiast meedoen met de video talkshow van GovTechNL die we uitzenden op onze platformen dutchitchannel.nl , executive-people.nl en de bijbehorende social media kanalen."

Rob de Kleijnen, directeur uitgever van Dutch IT Channel: “Door samen te werken met GovTechNL verstevigen we onze band met zowel de IT-beslissers als beleidsmakers en de industrie. Ik kijk uit naar een mooie samenwerking met GovTechNL en alle andere betrokken partijen en gasten.”

Terug naar nieuws overzicht
Software